Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Ο κόσμος μάς βοήθησε”

“Ο κόσμος μάς βοήθησε”

manolo alvertis

manolo-alvertis

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra fm μίλησε σήμερα το πρωί ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη αναφέρθηκε στην εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, την αλλαγή στην τακτική που έφερε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη, αλλά και τη στήριξη του κόσμου, που αποδείχθηκε καταλυτική για την βελτίωση της ψυχολογίας των “πρασίνων”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το κατά πόσο στον τέταρτο τελικό έπαιξε ρόλο η “καρδιά του πρωταθλητή”: “Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι σε μια έδρα όπως το ΣΕΦ, όταν η σειρά είναι 2-1 εις βάρος σου, ότι και να κάνεις όσον αφορά στην τακτική, αν δεν το πιστεύουν οι παίκτες και δεν έχουν πάθος, δεν μπορείς να κερδίσεις. Είναι πολύ σημαντικότερο αυτό το κομμάτι από το τί θα σχεδιάσουμε νωρίτερα. Είναι το πιο σημαντικό πόσο θα το πιστέψουν οι παίκτες. Αυτό κάναμε τις ημέρες πριν από τον τέταρτο τελικό».

Για τη βοήθεια του κόσμου του Παναθηναϊκού: “Θεωρώ ότι η παρουσία του κόσμου την παραμονή στην προπόνηση βοήθησε τους παίκτες. Όταν ήρθε ο κόσμος και μιλήσαμε, ήταν η καλύτερη προπόνηση που κάναμε από την αρχή των πλέι οφ. Ο κόσμος έδωσε κουράγιο στην ομάδα. Έδειξε ότι ήταν κοντά μας. Και στο ξενοδοχείο ήρθαν κι ήταν συγκινητική η παρουσία τους και η εμψύχωση που μας προσέφεραν. Και νομίζω πως φάνηκε από το 1” ότι κατεβήκαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Για το τι άλλαξε στον τέταρτο τελικό τακτικά ο Παναθηναϊκός: “Αλλάξαμε κάποια πράγματα στην τακτική, βελτιώσαμε κάποια στοιχεία, όμως όπως εξελίχθηκε το ματς δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε κάποια πράγματα που είχαμε σχεδιάσει.

Σαφώς ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση, ενώ ήταν και η παρουσία Γκιστ πάνω στον Σπανούλη που έπαιξε τον ρόλο της. Δεν είχαμε ακολουθήσει αυτή την τακτική στα πρώτα τρία ματς, διότι ο Γκιστ ήταν τραυματίας. Στο τρίτο ματς δεν είχε κάνει προπόνηση και δεν είχε φυσική κατάσταση, γι’ αυτό έπαιξε 16′ και δεν μάρκαρε τον Σπανούλη. Στο τέταρτο ματς αυτό που σχεδιάσαμε σχετικά με το μαρκάρισμα του Σπανούλη έγινε και βοήθησε αρκετά”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα: “Την Κυριακή κάναμε μια πολύ μεγάλη και δύσκολη νίκη, αλλά δεν κατακτήσαμε τίποτα. Απλά έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε ακόμα ένα ματς. Στη σειρά των τελικών, στο τελευταίο ματς ήμασταν πολύ καλύτεροι όπως και στα πρώτα 30′ του πρώτου αγώνα, ενώ στα δύο μεσαία παιχνίδια ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος.
Είναι πολύ καλή ομάδα Ολυμπιακός.

Περιμένουμε να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι κι εμείς να βγάλουμε την ίδια άνταση, το ίδιο πάθος και να έχουμε την ίδια πίστη. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Και να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που θα σχεδιάσουμε στις τελευταίες δύο προπονήσεις”.

Για το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο “σχεδιασμός” ενός παιχνιδιού: “Υπάρχει πολλή τακτική, σχεδιασμός, προβληματισμός στα προπονητικά επιτελεία, αλλά αυτό είναι το 50%. Το άλλο 50% είναι πόσο καλά θα εκτελέσουν οι παίκτες όλα όσα θα σχεδιάσουμε. Αυτό έχει σχέση με την ένταση και την πίστη που θα βγάλουμε μέσα στο γήπεδο. Εμείς σχεδιάζουμε ενόψει ενός μεγάλου παιχνιδιού, όμως το ένστικτο των παικτών θα παίξει μεγάλο ρόλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…