Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Οι συμβουλές του Τσόχλα

Οι συμβουλές του Τσόχλα

paok camp

paok-camp

O Απόλλωνας Τσόχλας έδωσε το παρών στο καλοκαιρινό camp του ΠΑΟΚ και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά που βρέθηκαν στην Πυλαία. Ο έμπειρος γκαρντ συνομίλησε με τα παιδιά, μοιράστηκε εμπειρίες μαζί τους και αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα γύρω από το μπάσκετ αλλά και τις δικές του αντιλήψεις και απόψεις σχετικά με αυτό.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Σταυρόπουλος, παρουσίασε τον Τσόχλα μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τα στοιχεία που τον διακρίνουν:

“Ο Απόλλωνας είναι ένας πολύ καλός, έμπειρος και έξυπνος παίκτης και τον φέραμε από το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα μας για να μας δώσει όλα αυτά τα στοιχεία με το παιχνίδι του”.

Αρχικά, ο 31χρονος αθλητής αναφέρθηκε στα πρώτα του μπασκετικά βήματα:

“Ξεκίνησα το μπάσκετ από μικρός, αλλά ακολούθησα μία διαφορετική πορεία από αυτήν που ακολουθούν συνήθως οι παίκτες. Θα μπορούσα στα 18 μου να το κυνηγήσω περισσότερο και να πάω σε μία ομάδα της Α1, αλλά αποφάσισα να πάω πρώτα να σπουδάσω και μετά να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ”.

paok-camp-tsochlas

Εν συνεχεία, απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών αθλητών σχετικά με:

Τους Έλληνες που συμπαθεί περισσότερο:

“Τον Χαραλαμπίδη από τους περιφερειακούς και τον Μπόγρη από τους ψηλούς. Ο Χαραλαμπίδης είναι ένα τεράστιο παράδειγμα αθλητή και ανθρώπου, ειδικά ο τρόπος που προπονείται. Είναι άλλη η βιολογική ηλικία και άλλη η αθλητική. Μπορεί να είσαι 27 και το σώμα σου να μοιάζει για 35 κι αν προσέχεις να είσαι 35 και το σώμα σου να είναι για 23″.

Τα μπασκετικά του είδωλα:

“Σαν παιδί, τρελαινόμουν να βλέπω τον Πρέλεβιτς να παίζει. Ήταν ένας χαρισματικός σκόρερ κι αυτό που μου άρεσε υπερβολικά ήταν η ικανότητά του να έχει παγωμένο αίμα που λέμε και να παίρνει το τελευταίο σουτ. Αυτό εμένα με τρέλαινε. Μου άρεσε και ο Τόμιτς, γιατί ενώ ήταν κοντός και χωρίς φυσικά προσόντα, παρόλα αυτά έκανε φοβερά πράγματα απέναντι σε παίκτες με περισσότερα αθλητικά προσόντα”.

Την φετινή εξαιρετική πορεία του ΠΑΟΚ:

“Μετά το τέλος του πρώτου γύρου, κάναμε μία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και ο πρόεδρός μας ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Νίκος Σταυρόπουλος με τον Τέλη Ζουρνατσίδη και αφού είχαμε ολοκληρώσει και την πορεία μας στο Eurocup, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι είναι εφικτό να μπούμε στην τετράδα. Εμείς οι παίκτες μάλιστα, πιστέψαμε ότι είμαστε καλύτεροι από τις άλλες ομάδες και μπορούμε να βγούμε τρίτοι, το αποδείξαμε στο γήπεδο και το πετύχαμε”.

Τον δυσκολότερο αντίπαλο του:

“Ο Κάρτερ του Πανιωνίου. Είναι ο καλύτερος στο να σπάει το Pick‘n’roll με την άμυνά του. Επιθετικά νομίζω ο Σπανούλης”.

Τον αγαπημένο του ΝΒΑερ:

“Ο Tιμ Ντάνκαν. Είναι ο αγαπημένος μου, γιατί όσα χρόνια είναι στο ΝΒΑ, δεν έχει αλλάξει κυρίως σαν χαρακτήρας εντός και εκτός παρκέ, δεν είναι ο σταρ, αλλά ο παίκτης που με το ουσιαστικό του παιχνίδι κατάφερε να γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Είναι ο κινητήριος μοχλός των Σαν Αντόνιο Σπερς και είχε πολύ σημαντική συμβολή στο πρωτάθλημα της ομάδας του”.

Το αν αποδεχόταν πρόταση από το μαγικό κόσμο:

“Αν με ζητούσε μία ομάδα από το ΝΒΑ, φυσικά και θα πήγαινα… Νομίζω ότι οποιοσδήποτε και να του ζητούσαν θα πήγαινε. Έχουν πολλά καλά στο ΝΒΑ, πέρα από το ότι παίζουν το καλύτερο μπάσκετ, έχουν αθλητικό πολιτισμό στο γήπεδο. Δεν βρίζουν στο γήπεδο, δεν επιτίθενται στους διαιτητές, δεν κάνουν επεισόδια και πάνε πάντα στο γήπεδο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Εμείς αγαπάμε τον κόσμο μας, μας αρέσει που έρχεται και μας υποστηρίζει, αλλά θα θέλαμε να έρχονται στο γήπεδο και περισσότερες οικογένειες, αλλά κυρίως να έρχονται οι φίλαθλοί σε κάθε παιχνίδι, είτε κερδίζει η ομάδα είτε χάνει. Αυτό κάνουν στο ΝΒΑ, περνούν κάποιες όμορφες ώρες στο γήπεδο, το διασκεδάζουν κι αυτός ο τρόπος μου αρέσει πάρα πολύ”.

paok-camp1

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …