Κεντρική NBA Να τοι οι πρωταθλητές (vid)
NBA

Να τοι οι πρωταθλητές (vid)

spurs champions 2014

spurs-champions-2014

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς είναι Πρωταθλητές για το 2014!
Η τέλεια “μηχανή” μπάσκετ του Γκρεγκ Πόποβιτς πραγματοποίησε ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση, πήρε τρίτη επιβλητική νίκη στη σειρά απέναντι στους Χιτ, 104-87, και επανήλθε στην κορυφή του “μαγικού κόσμου” για πρώτη φορά μετά το 2007 (και πέμπτη στην ιστορία της) παίρνοντας ταυτόχρονα και την πολυπόθητη εκδίκηση για τους περυσινούς χαμένους τελικούς.

Τα “σπιρούνια” τα βρήκαν δύσκολα στην αρχή αλλά όταν ξύπνησαν και πάτησαν γκάζι απλά εξαφανίστηκαν και το Μαϊάμι δεν μπόρεσε να αντιδράσει ποτέ.

Ο Κοουάι Λέοναρντ (22π.-10ρ.-2ασ.) ήταν ξανά εξαιρετικός και αναδείχθηκε απολύτως δίκαια, MVP των Τελικών μόλις στα 22 του χρόνια! Καθοριστική ήταν η συνεισφορά του Πάτι Μιλς (17π.-2ασ.), ο οποίος “πυροβολούσε” από τα 7.50μ. (5/8 τρίποντα) ενώ ο Μάνου Τζινόμπιλι (19π.-4ρ.-4ασ.) αποτέλεσε τον άνθρωπο που έδωσε ώθηση στους Σπερς και κατάφεραν να χτίσουν μεγάλη διαφορά.

Μετά το νωθρό ξεκίνημα οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν αισθητά σουτάροντας πολύ καλά (47% εντός παιδιάς και 46% τρίποντα) και μοίρασαν 11 ασίστ περισσότερες (25 έναντι 14) από τους αντιπάλους τους, λειτουργώντας στην εντέλεια επιθετικά.

Και πάμε στην άλλη πλευρά. Όλα τα εύσημα πρέπει να δοθούν στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο “Βασιλιάς” ήταν απλά συγκλονιστικός, παλεύοντας μέχρι τέλους με όλες του τις δυνάμεις και προσπαθώντας να κουβαλήσει τους κακούς Χιτ αλλά μόνος του δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο. Τελείωσε την αναμέτρηση με 31 πόντους (7/12 διπ.-3/9 τρ.-8/9 βολές), 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα. Πραγματικός ηγέτης!

james-spurs-game 5

Η συγκομιδή των 24 πόντων που είχαν συνολικά ο Κρις Μπος (13) με τον Ντουέιν Ουέιντ (11) –οι μόνοι με διψήφιο νούμερο – λέει πολλά για την εικόνα των τέως πρωταθλητών.

Οι Χιτ όμως ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά με ένα 8-0 το οποίο έγινε 22-6 μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού! Αν έβλεπε κάποιος το ανέκφραστο πρόσωπο του Τζέιμς στα καλάθια που σημείωνε καταλάβαινε την προσήλωση με την οποία έπαιζε και την αποφασιστικότητα που ξεχείλιζε από την εν γένει παρουσία του στο παρκέ.

Όταν οι Σπερς, όμως, άρχισαν να πετυχαίνουν καλάθια (είχαν 1/9 μέχρι εκείνη τη στιγμή) η πλάστιγγα έγειρε σιγά σιγά και η διαφορά έπεσε στους 7 (22-29) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Τα σπιρούνια συνέχιζαν να πιέζουν και το προβάδισμα άλλαξε χέρια για πρώτη (και τελευταία) φορά στα μέσα του δεύτερου δωδεκαλέπτου (37-35) ενώ με απίστευτο σερί 14-0 η ψάλιδα άνοιξε στους 7 πόντους (42-35), η οποία και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (47-40).

Στην τρίτη περίοδο ήρθε ουσιαστικά και το τέλος του αγώνα. Οι Σπερς έβγαλαν “φτερά”, με τον φανταστικό Τζινόμπιλι να αποτελεί την “σπίθα” που άναψε τη “φωτιά” και τους Μιλς-Λέοναρντ να τον ακολουθούν εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 19 πόντους (77-58) τρέχοντας επιμέρους σκορ 30-18!

Η απόσταση των δύο ομάδων άγγιξε την υψηλότερη τιμή της 5:30 πριν την κόρνα της λήξης (92-72) ενώ ο αγώνας είχε ήδη αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Με επιβλητικό και απόλυτο τρόπο, παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ που ενδεχομένως να έχουμε απολαύσει, οι Σπερς κάθονται ΕΠΑΞΙΑ στην κορυφή του κόσμου!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…