Κεντρική NBA “Να γίνω… αστέρι”
NBA

“Να γίνω… αστέρι”

antetokounmpo

antetokounmpo

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που οι Μπακς επέλεξαν στο Νο15 τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και έτσι ο 18χρονος (τότε) αθλητής έγινε ο Έλληνας που επελέγη ψηλότερα από όλους σε Draft.

Ο γκαρντ/φόργουορντ του Μιλγουόκι, πραγματοποίησε εξαιρετική ρούκι σεζόν με 6.8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ ανά 24.6 λεπτά, και περιμένει πλέον να μάθει αν και ο αδερφός του Θανάσης, θα καταφέρει να βρει ομάδα στο “μαγικό κόσμο“.

Εν αναμονή του Draft, λοιπόν, ο Έλληνας διεθνής μίλησε στην ιστοσελίδα basketballinsiders.com για όλα όσα έζησε αυτό τον χρόνο, το draft και τις βλέψεις του όσον αφορά το μέλλον του:

“Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ήθελα να δουλεύω κάθε μέρα με τους προπονητές. Απλά να δουλεύω. Τους αγάπησα, γιατί με εμπιστεύτηκαν και ήθελαν να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Αυτό ήταν το μόνο που σκεφτόμουν και πιστεύω ότι τα έχω καταφέρει καλά.

Έχω βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την αρχή που πρωτοήρθα. Καταρχάς, έχει βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση μου. Σκέφτομαι πως την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα είμαι καλύτερος, θα έχω περισσότερη πίστη στις δυνατότητες μου και θα είμαι καλύτερος παίκτης», τόνισε αρχικά ο “Greek Freak”.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε:

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον πρώτο καιρό:

“Ήταν δύσκολο γιατί, πρώτα απ’ όλα είσαι στο ΝΒΑ όποτε υπάρχει έτσι και αλλιώς πίεση. Ήμουν ένα παιδί 18 χρονών και χρειαζόμουν βοήθεια. Εκτιμώ πολύ τους βετεράνους της ομάδας που μου στάθηκαν”.

Στους συμπαίκτες που τον βοήθησαν:

“Όλοι γενικά. Ήμουν ένα παιδί 18 χρονών και ήμουν μόνος στις ΗΠΑ. Δεν ήξερα τίποτα. Δεν ήξερα τίποτα για τη χώρα και ταυτόχρονα έπρεπε να προσαρμοστώ και στο ΝΒΑ. Οι συμπαίκτες που με βοήθησαν πολύ ήταν οι: Καρόν Μπάτλερ, Ζάζα Πατσούλια, Ο Τζέι Μέιο και Έκπε Γιούντο”.

Στις μεγαλύτερες αλλαγές που έπρεπε να προσαρμοστεί ερχόμενος στις ΗΠΑ:

Η ζωή μου άλλαξε πολύ. Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν πως ήμουν μόνος. Στην Ελλάδα, ζούσα με την οικογένεια μου και βρέθηκα στην Αμερική, ολομόναχος. Είχα κίνητρο το όνειρο μου που ήθελα να κάνω πραγματικότητα. Το παιχνίδι έχει δύο βασικές διαφορές με την Ευρώπη. Είναι πιο γρήγορο και πιο δυνατό οπότε έπρεπε να προσαρμοστώ και σε αυτές τις συνθήκες”.

Στον Τζαμπάρι Πάρκερ που ενδέχεται να είναι η επιλογή των Μπακς στο φετινό Draft:

“Τον έχω δει. Είναι απίστευτος παίκτης. Είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο ΝΒΑ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο Draft. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Του μίλησα λίγο και φάνηκε ωραίος τύπος. Πιστεύω πως θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα μας”.

Στο αν θα είναι αρμονική η συνύπαρξη τους στο παρκέ:

“Βλέπω τον εαυτό μου σαν έναν καλό συμπαίκτη, οπότε μπορώ να παίξω με οποιονδήποτε. Θα ήταν πολύ ωραίο να παίξω μαζί του. Πιστεύω ότι, αν και η διοίκηση κάνει τις σωστές κινήσεις, θα είμαστε ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στα playoff”.

Στο αν πιστεύει πως έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας σούπερ σταρ στο μέλλον:

“Ναι, σίγουρα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Είμαι τύπος που δεν μένει στα λόγια αλλά δουλεύω σκληρά για να τα καταφέρω. Κάθε μέρα ξεπερνώ τον εαυτό μου και θέτω νέες προσκλήσεις ώστε να γίνω όσο καλύτερος παίκτης μπορώ”.

Στην πίεση που ενδεχομένως να νιώθει με όλο το βάρος από την ομάδα και τους φιλάθλους:

Δεν νιώθω πίεση. Σαν παίκτης ποτέ δεν ένιωθα πίεση. Απλά κοιτάω να παίζω ώστε να περνάω καλά και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Αυτό είναι το κίνητρο μου. Περνώντας καλά κάθε μέρα είναι αυτό που με κάνει να προσπαθώ όλο και περισσότερο. Όταν τελειώνει η προπόνηση εγώ κάθομαι παραπάνω απλά επειδή περνάω καλά. Αυτό με κάνει καλύτερο”.

Ευχόμαστε να τον δούμε όσο ψηλότερα γίνεται!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…