Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Μυρίσαμε αίμα” (vid)

“Μυρίσαμε αίμα” (vid)

lasme simmons

lasme-simmons

Με το τρόπαιο του πρωταθλητή στην αγκαλιά ο Στεφάν Λάσμε, μίλησε για τον τίτλο, για την προσπάθεια αλλά και για τα… άγρια ένστικτα που απέκτησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, προκειμένου να φτάσουν στο break και στο πρωτάθλημα.

Ο σέντερ των πρωταθλητών δεν πίστεψε (είχαμε γράψει προχθές σχετικό θέμα), στιγμή ότι θα χαθεί ο τίτλος, αλλά απείλησε να… εξαφανίσει την “κούπα”. Βλέπετε εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών εκδήλωσε την πρόθεση να πάρει το τρόπαιο και να το πάει στην Γκαμπόν.

“Είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που κάναμε. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και καταφέραμε να πετύχουμε δύο διαδοχικές νίκες και να στεφθούμε πρωταθλητές. Δεν ήταν εύκολο για εμάς, όλοι το ξέρουν αυτό. Όμως, είμαστε μία γροθιά σε αυτή την ομάδα και ξέρουμε τι θέλουμε”.

Γιατί ο Παναθηναϊκός; “Γιατί απλώς εμείς το θέλαμε περισσότερο από τους άλλους. Όταν στην ομάδα σου έχει παίκτες με τέτοια ψυχή και τόσο υψηλό κίνητρο συμπαρασύρεσαι κι εσύ και δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις κάπου αλλού, απλώς κοιτάζεις στα μάτια τους συμπαίκτες σου και βρίσκεις κίνητρο. Μην ψάχνετε να βρείτε απαντήσεις σε τεχνικά ζητήματα μόνο. Απλώς το θέλαμε. Το θέλαμε πολύ“.

Για τον Ολυμπιακό: “Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Ήταν πρωταθλητής Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια. Μιλούσαμε μεταξύ μας καθημερινά σε αυτή τη σειρά των τελικών και το πιστέψαμε. Εδώ πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον προπονητή μας, Φραγκίσκο Αλβέρτη. Μας κράτησε ενωμένους. Φαίνεται πως δεν είναι ακόμα έτοιμος προπονητής, αλλά ξέρει να εμπνέει τους παίκτες, αυτός μας ενέπνευσε να παίξουμε δυνατά και να μη σταματήσουμε να πιστεύουμε σε εμάς και την ομάδα.

Όταν πήγαμε στο ΣΕΦ και είδαμε πως οικοδομούμε προβάδισμα με διαφορά, αυτό ήταν. Μετά τη νίκη μας στην έδρα του Ολυμπιακού… μυρίσαμε αίμα! Δεν θα τους αφήναμε να μείνουν ζωντανοί. Χάνεις το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να πας να το ανακτήσεις στην έδρα ενός τόσο δυνατού αντιπάλου. Το ότι τα καταφέραμε αποδεικνύει πόσο δυνατή ομάδα είμαστε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…