Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Με το μυαλό στο τρόπαιο

Με το μυαλό στο τρόπαιο

gasol pau new

gasol-pau-new

Η Ισπανία διοργανώσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο (30 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου) και οι προσδοκίες στους “φούριας ρόχας” είναι μεγάλες, όπως παραδέχτηκε και ο Πάου Γκασόλ.

Ο άσος των Λος Άντζελες Λέικερς παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, όπου εξέφρασε την επιθυμία του να πάρει η Ισπανία το χρυσό μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση. Επίσης ο Γκασόλ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

“Αισθάνομαι ότι έχω επανέλθει πλήρως από τους τραυματισμούς που με ταλαιπώρησαν τη φετινή σεζόν. Ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές της καριέρας μου ενώ και για την ομάδα μου δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Όμως ανυπομονώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι απίστευτο να παίζεις στην έδρα σου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις με τους συμπαίκτες μου”, τόνισε αρχικά ο Γκασόλ και συνέχισε:

“Μου έχει λείψει ο ανταγωνισμός καθώς δεν καταφέραμε και με τους Λέικερς να προκριθούμε στα πλέι οφ του NBA. Θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ ούτως ώστε να βοηθήσω την Ισπανία σε αυτό το τουρνουά. Το να παίζεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο στην έδρα σου είναι μία εμπειρία που συμβαίνει για μία και μοναδική φορά στη ζωή σου”.

Η Ισπανία έχει κληρωθεί στον πρώτο όμιλο της πρώτης φάσης με αντιπάλους τη Γαλλία, τη Σερβία, την Βραζιλία, το Ιράν και τον Αίγυπτο. Ο Πάου Γκασόλ σχολίασε: “Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό γκρουπ. Ξέρουμε πολύ καλά τη Γαλλία και τη Σερβία καθώς τους αντιμετωπίζουμε κάθε φορά στα Ευρωμπάσκετ. Η Βραζιλία είναι μία εξαιρετική ομάδα που έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια”.

“Επίσης είμαι σίγουρος ότι το Ιράν και η Αίγυπτος έχουν κάποιους ταλαντούχους παίκτες. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό απέναντι σε όλες τις ομάδες”. Όσο για το στόχο της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο πολύπειρος σέντερ ήταν ξεκάθαρος: “Θα παλέψουμε για το τρόπαιο. Θέλουμε να κάνουμε αληθινό το όνειρο να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην έδρα μας. Αλλά πριν από αυτό, πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους μας. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…