Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Μεγάλη εμπειρία”

“Μεγάλη εμπειρία”

alvertis kathistos koupa

alvertis-kathistos-koupa

Οι εμπειρίες που έζησε το τελευταίο διάστημα ως προπονητής του Παναθηναϊκού θα μείνουν αξέχαστες στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Αυτό τόνισε κι ο ίδιος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του πέμπτου τελικού απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο -πρωταθλητής πλέον- “Φράγκι” ανέφερε αρχικά:

“Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στον Αργύρη γιατί έχει μεγάλο μερίδιο στο στήσιμο της ομάδα. Στη συνέχεια θέλω να ευχαριστήσω τον Σωτήρη (Μανωλόπουλο), τον Δημήτρη (Πρίφτη) και τον Νίκο (Παππά) για τη βοήθεια που μου έδωσαν. Μετά από ατελείωτες ώρες προπόνησης και μίτινγκ. Σαν Αλβέρτης θεωρώ πως έκανα το καθήκον μου. Να κάνω τα αδύνατα δυνατά να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Για τα ματς των προημιτελικών πιστεύω πως παίξαμε τρία πολύ καλά παιχνίδια και το τέλος ήταν όπως έπρεπε για εμάς”, για να συνεχίσει:

“Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Υπήρχαν διακυμάνσεις. Μεγάλη ψυχολογική πίεση, όπως μετά το σπάσιμο της έδρας. Εκεί γίνονται όμως κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις. Ένστικτο επιβίωσης; Δεν ξέρω πως να το πω. Αυτό όμως βγήκε. Ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία. Ο Παναθηναϊκός δεν τελειώνει με ένα χαμένο ή κερδισμένο πρωτάθλημα.

Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα προσωπικά. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω συμπεριφορές που ίσως να μην τις περίμενα και σαν άνθρωπος απέκτησα μεγάλη εμπειρία σε αυτό. Αυτό ήταν μεγάλο σχολείο. Τον κόουτς Μπαρτζώκα δεν τον ήξερα, αλλά στις κάποιες φορές που βρεθήκαμε χάρηκα πολύ που τον γνώρισα. Ευχαριστήθηκα που τον γνώρισα καλύτερα. Κάποιες “διαφορές” και “εντάσεις” είναι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών”.

Αν συγκρίνει τους τίτλους που κατέκτησε ως παίκτης με αυτόν που κατέκτησε ως προπονητής, είπε: “Είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν έχεις τις ίδιες σκέψεις. Είναι εντελώς διαφορετική η ψυχολογία. Ήταν πολύ δύσκολος. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Πραγματικά”.

Για το αν θα συνεχίσει σαν προπονητής: “Το μόνο που σκεφτόμουν τις προηγούμενες ημέρες ήταν να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Δεν είναι της παρούσης αυτό“.

Μεταφέροντας τις εικόνες που “είδε” ως προπονητής τους τελευταίους τρεις μήνες: “Δεν μπορείς να δεχθείς την ήττα. Είτε τα παρατάς είτε σηκώνεις το κεφάλι και συνεχίζεις. Είναι αυτό που πλανάται στον χώρο. Δεν ξέρω. Το μεταφέρουν άτομα, καταστάσεις. Δεν ξέρω”, για να καταλήξει αναφερόμενος στην ενίσχυση του κόσμου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ: “Ήταν ένα πολύ σημαντικό στήριγμα στην ομάδα. Της έδωσε θάρρος και αυτοπεποίθηση. Αυτή ήταν η αφετηρία μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…