Κεντρική Ασίστ Basketbase Καλάθι, 0-2 και 2η θέση

Καλάθι, 0-2 και 2η θέση

diamantidis sef

diamantidis-sef

petridis-giorgosΤο πρώτο καλάθι ενός αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες μπορεί να θεωρηθεί, μικρής σημασίας. Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη το καλάθι του πρώτου λεπτού του χθεσινού με το οποίο άνοιξε το σκορ ήταν ξεχωριστό. Με αυτό ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ στην 2η θέση της λίστας των πρώτων σκόρερ στην ιστορία των “πράσινων” στην Α1.

Ο “3D” είναι πια στους 2.960 πόντους αφήνοντας πίσω του τον “Iron Mike” με 2.948. Βαδίζοντας όμως στα 35 του, ο Διαμαντίδης είναι αδύνατο να “απειλήσει” τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που στα 18 χρόνια της διαδρομής του στον Παναθηναϊκό το “κοντέρ” του έγραψε 4.698 πόντους.

Στον χθεσινό τέταρτο τελικό ακόμη, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τους 10 πόντους που πέτυχε ξεπέρασε τους 1.900 στην καριέρα του στην Α1 ενώ παράλληλα ξεπέρασε τα 700 εύστοχα δίποντα (έχει 702/1.252).

Πρίντεζης: Περνάει τον Καμπούρη

Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς που θα κρίνει βέβαια και τον πρωταθλητή, θα βάλει τον Γιώργο Πρίντεζη στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Α1. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε χθες τα 209 και “έπιασε” στην 5η θέση τον Αργύρη Καμπούρη. Ακόμη ο Πρίντεζης ξεπέρασε χθες τα 800 ριμπάουντ με την ερυθρόλευκη φανέλα σε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Εξάλλου με τα δύο κλεψίματα που έκανε στον τέταρτο τελικό, ο Στράτος Περπέρογλου έφτασε τα 339 και ανέβηκε στην 12η θέση της σχετικής λίστας (από το 1986) προσπερνώντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…