Κεντρική NBA Κάτι “ψήνεται” στο Φοίνιξ
NBA

Κάτι “ψήνεται” στο Φοίνιξ

james anthony

Knicks Heat Basketball

Οι Σανς είναι αποφασισμένοι να ταράξουν τα νερά της free agency το φετινό καλοκαίρι καθώς έχουν ετοιμάσει ένα απίστευτο μεταγραφικό σχέδιο το οποίο αν κατορθώσουν να το υλοποιήσουν θα αφήσουν εποχή! Οι “Ήλιοι” θέλουν να φέρουν στο Φοίνιξ τόσο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς όσο και τον Καρμέλο Άντονι!

Μπορεί κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Οι Σανς έχουν 33.5 εκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα στο σάλαρι καπ και αν συνυπολογίσουμε το κασέ των δύο αστέρων (20.7 και 22.4 εκατομμύρια αντίστοιχα) τότε με 10 εκατομμύρια επιπλέον μπορούν να καλύψουν τα μάξιμουμ συμβόλαια και των δύο. Η ιστορία θυμίζει λίγο πολύ το Μαϊάμι και την έλευση των Big Three, αλλά η κατάσταση στο Φοίνιξ είναι πιο δελεαστική.

Η ομάδα του Φοίνιξ θα κρατήσει στο ρόστερ της τα σημαντικότερα γρανάζια της. Τους παίκτες που την οδήγησαν μια νίκη μακριά από τα πλέι οφ. Η τριάδα των Γκόραν Ντράγκιτς, Έρικ Μπλέντσο και Μάιλς Πλάμλι θα μείνει ανέπαφη, μέσω Ντραφτ κάτοικοι Φοίνιξ έγιναν ο φόργουορντ-σκορερ Τι Τζέι Ουάρεν, ο γκαρντ Τάιλερ Ένις αλλά και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (αν θελήσει να παραμείνει). Εκτός αυτού οι Σανς κατέχουν ακόμα 3 picks πρώτου γύρου για το Ντραφτ του 2015 (!) τα οποία μπορούν να εξαργυρώσουν είτε μέσω της επιλογής νέων ταλαντούχων παικτών ή ανταλλάζοντας τα με ποιοτικούς βετεράνους, αναλόγως τα γούστα του Τζέιμς.

Αυτό καταδεικνύει πως τα πάντα κινούνται με γνώμονα του τι θα κάνει ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη. Αυτός είναι που θα αποτελέσει και το δέλεαρ ώστε ο Άντονι να κλείσει τα αυτιά στο Σικάγο και το Χιούστον και να προτιμήσει το Φοίνιξ καθώς είναι επιθυμία αμφοτέρων να αγωνιστούν κάποια στιγμή σαν συμπαίκτες. Η συνάντηση των δύο πλευρών έχει κανονιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο αν πραγματοποιηθεί θα διαφοροποιήσει το χάρτη του “μαγικού κόσμου” αλλά οι Χιτ παραμένουν προτεραιότητα του “Βασιλιά” προς το παρόν. 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…