Κεντρική NBA Ετοιμάζει βαλίτσες ο Μίροτιτς
NBA

Ετοιμάζει βαλίτσες ο Μίροτιτς

mirotic real murcia

mirotic-real-murcia

Οι τελικοί της ACB εναντίον της Μπαρτσελονά ίσως να είναι τα τελευταία παιχνίδια του Νίκολα Μίροτιτς με την λευκή φανέλα της Ρεάλ. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ τα έχει “σπάσει” με τον Πάμπλο Λάσο και γενικότερα δεν αισθάνεται καλά στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα να αρχίζει να βλέπει “ζεστά” το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Σικάγο.

Πριν από ένα, περίπου, μήνα ο Ισπανός διεθνής δήλωνε πως σκοπός του είναι να μείνει ακόμα ένα χρόνο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας προκειμένου για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα που είναι και ο διακαής του πόθος. Ωστόσο πολλά άλλαξαν μετά το βράδυ της 20ης Μαΐου και την αναμέτρηση με την Χιπούσκοα.

Μόλις λίγες ώρες πριν είχε έρθει στη ζωή ο γιός του ενώ ο ίδιος είχε χτυπήσει το χέρι του και βρισκόταν στο νοσοκομείο. Όπως ήταν φυσικό όμως δεν θα δήλωνε απών και ακολούθησε κανονικά την ομάδα.

Η απώλεια της Ευρωλίγκας είχε αποτελέσει ένα ισχυρό πλήγμα στην ψυχολογία της ομάδας και οι έντονοι διάλογοι μεταξύ των παικτών κατά την αναμέτρηση έδιναν και έπαιρναν. Ο Μίροτις αγωνίστηκε συνολικά μόλις 3:48 χωρίς να προλάβει να κάνει τίποτα.

Στα αποδυτήρια έγινε χαμός, καθώς ζήτησε εξηγήσεις από τον Λάσο για το μειωμένο χρόνο συμμετοχής του παρά το γεγονός ότι προτίμησε να μην μείνει στο νοσοκομείο λόγω του τραυματισμού του αλλά να ενισχύσει την ομάδα.

Το “γυαλί” ράγισε και κανένας έκτοτε δεν έχει καθίσει και με τους δύο στο ίδιο τραπέζι για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους. Το αύριο της Ρεάλ μοιάζει αβέβαιο και το μέλλον του Μίροτιτς στο “μαγικό κόσμο”, πιο βέβαιο από ποτέ.

Πλέον το κίνητρο του για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα δεν μοιάζει ικανό να τον κρατήσει στη Μαδρίτη. Δεν περνάει καλά και δεν έχει συμβιβαστεί με τον μειωμένο ρόλο του. Το ΝΒΑ τον καλεί έντονα και οι Μπουλς θέλουν να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση για να φορέσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή και θεωρούν πως ο Ισπανός (με καταγωγή από το Μαυροβούνιο) είναι ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει έναν εκ των κορυφαίων στο “μαγικό κόσμο” και μπορούν να στηριχθούν πάνω του.

Το μέλλον του ανήκει και ίσως εκεί καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Νίκολα Γιόκιτς MVP της regular season στο NBA

Για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια ο Νίκολα Γιόκιτς MVP στο NBA Το βραβείο του πολυτιμότερου…