Κεντρική Διεθνή Βαλένθια από άλλο πλανήτη

Βαλένθια από άλλο πλανήτη

valencia pentada

valencia-pentada

Η Βαλένθια έδειξε τα δόντια της, συνέτριψε εκτός έδρας τη Μπαρτσελόνα με 81-63 στον τέταρτο ημιτελικό των πλέι οφ της Liga Endesa, απάντησε στα δύο “break” των Καταλανών και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2.

Οι “νυχτερίδες” πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τη Μπάρτσα και πλέον όλα θα κριθούν στο πέμπτο ματς που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (15/6) στη Βαλένθια. Κατά τα άλλα η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν από άλλον πλανήτη και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους “μπλαουγκράνα”.

Η Βαλένθια επέβαλε το ρυθμό της από το δεύτερο δεκάλεπτο, πίεσε πολύ στην άμυνα και ανάγκασε τους Καταλανούς σε κακές επιθετικές επιλογές. Έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 35-22 στο 17’ με καλάθι του Τζάστιν Ντόελμαν για να λήξει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 37-25.

Στην επανάληψη οι “νυχτερίδες” δεν “σήκωσαν” το πόδι από το “γκάζι” αλλά με εντυπωσιακή εμφάνιση και στις δύο μεριές του παρκέ εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17 πόντους (49-32) στο 25’. Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να επιστρέψουν, το ματς είχε πάρει άσχημη τροπή. Μάλιστα η διαφορά αυξήθηκε γρήγορα στους 20 πόντους (61-41) στο 30’ με τη Βαλένθια να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό. Το τελικό 81-63 έδωσε “παράταση” σε μία σειρά που οι έδρες δεν παίζουν κανένα ρόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι σούταραν με ποσοστό 55% (24/43) στα δίποντα την ώρα που οι αντίπαλοί τους είχαν μόλις 37% (12/32) στα δίποντα και 4/24 (16%) στα τρίποντα. Επίσης οι παίκτες της Μπάρτσα μοίρασαν όλες και όλες 5 ασίστ.

Με τέτοια νούμερα σε εντός έδρας αγώνα είναι αδύνατο για μία ομάδα να κερδίσει. Και στην αναμονή για την τελευταία κόρνα της γραμματείας έκαναν την εμφάνισή τους και κάποια άσπρα μαντίλια ως ένδειξη δυσαρέσκειας των οπαδών της Μπαρτσελόνα προς τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του.

Ο Σαμ Βαν Ρόσομ με 17 πόντους, ο Τζάστιν Ντόελμαν με 14 πόντους και ο Ρομέιν Σάτο με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πέτυχε 18 πόντους ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 9 πόντους (6/6 βολές, 0/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 28 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…