Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Αποτυχημένη χρονιά”

“Αποτυχημένη χρονιά”

bartzokas pao osfp

bartzokas-pao-osfp

Όταν χάνεις τον τρίτο σου στόχο μέσα στη χρονιά είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση. Πόσω μάλλον όταν ο Ολυμπιακός είχε το πρωτάθλημα στα χέρια του και το έχασε σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου κάνοντας αναφορά στην κούραση (σωματική και ψυχολογική) που υπάρχει από τη μακρά σεζόν, ενώ αναφέρθηκε στις συνεχόμενες κακές βραδιές του Βασίλη Σπανούλη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

“Ήταν μία πολύ κουραστική χρονιά. Οι ομάδες ξεκινούν την πορεία τους τον Αύγουστο και τελειώνουν τώρα. Οι παίκτες είναι φοβερά επιβαρυμένοι, όπως και οι προπονητές. Δεν ξέρω ποια ήταν η πιο άσχημη βραδιά, σήμερα ή η προχθεσινή. Ψυχολογικά πιστεύω πως φάνηκε πόσο μας επηρέασε η ήττα της Κυριακής. Δείξαμε να έχουμε έλλειμμα αποφασιστικότητας στο πρώτο ημίχρονο. Όταν κάναμε προσπάθεια να γυρίσουμε το ματς ήταν πολύ δύσκολο.

Φτάσαμε σε μία θέση απειλής, αλλά χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Καλή απόδοση σαράντα λεπτών. Πιστεύω πως φάνηξε πως ήμασταν πάρα πολύ επηρεασμένοι από την ήττα της Κυριακής”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος συνέχισε κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν:

“Η χρονιά μας ήταν πολύ δύσκολη. Στο Κύπελλο παίξαμε στην έδρα του αντιπάλου. Στην Ευρωλίγκα παίξαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από μία σύμπτωση, το τρίποντο του Σπανούλη, παίξαμε με αυτούς. Καταφέραμε να κάνουμε το “διπλό” στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτό που έγινε την Κυριακή ουσιαστικά επηρέασε αυτή τη σειρά. Συγχαρητήρια σε όλους στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος”, και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για τον Βασίλη Σπανούλη:

“Αποφάσισα τον φυσικό ηγέτη της ομάδας να τον στηρίξω όσο μπορούσα κι έτσι όφειλα να κάνω. Αυτή η ομάδα χτίστηκε γύρω από αυτόν τον παίκτη γιατί το έχει κερδίσει. Ήμουν μαζί του και πριν το ματς και κατά τη διάρκεια.

Για το αν οι “ερυθρόλευκοι” αδίκησαν τους εαυτούς τους, είπε: “Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη λέξη αδικία. Έτσι είναι το μπάσκετ. Έπρεπε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν θέλετε να το χαρακτηρίσετε σύμπλεγμα, αλλά αυτό λέτε ουσιαστικά. Όταν ο Παναθηναϊκός έχασε τον Γκιστ στο ΣΕΦ βγήκαν όλοι (δικαιολογημένα) να αναφέρουν αυτό. Πολύ σωστά.

Εμείς πέρσι παίξαμε χωρίς τους ΜάντζαρηΛο στους τελικούς. Ουδείς ανέφερε ότι είχαμε αυτές τις απουσίες. Ούτε καν ειπώθηκε ότι ο τρίτος τελικός δεν τελείωσε καν. Όλα τα άλλα είναι πολύ ωραία θέματα για τους δημοσιογράφους. Να γράφουν άρθρα και να βγάζουν συμπεράσματα”, ενώ κατέληξε:

Η χρονιά είναι αποτυχημένη. Όταν δεν κατακτάς τίτλο στον Ολυμπιακό έτσι είναι. Φτάσαμε κοντά σε αρκετά πράγματα φέτος, αλλά για κάποιο λόγο δεν τα πετύχαμε”.

Από την πλευρά του, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δήλωσε: “Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως το προηγούμενο στο γήπεδό μας. Δεν μπορείς να κερδίσεις μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό όταν της επιτρέπεις να κάνει ένα τέτοιο ξεκίνημα. Προσπαθήσαμε στην επανάληψη, αλλά ήταν δύσκολο να κερδίσουμε σε μία τέτοια έδρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …