Κεντρική Διεθνή Ανατροπή από Βαλένθια

Ανατροπή από Βαλένθια

van rossom barcelona valencia

van-rossom-barcelona-valencia

Η Βαλένθια απάντησε στα “break” της Μπαρτσελόνα, επιβλήθηκε με 74-70 στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ της Liga Endesa, μείωσε τη σειρά σε 2-1 και έμεινε “ζωντανή” στο “κόλπο” για την πρόκριση στον τελικό.

Βέβαια η Μπαρτσελόνα βρίσκεται ακόμα σε θέση… οδηγού καθώς θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά στο τέταρτο ματς που θα διεξαχθεί στην έδρα της την προσεχή Πέμπτη (12/6). Κατά τα άλλα οι “νυχτερίδες” πραγματοποίησαν μία “επική” ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο όπου με επιμέρους σκορ 42-28 επέστρεψαν από το -10 (42-32) του πρώτου μέρους.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Ο Κώστας Παπανικολάου με δικό του καλάθι διαμόρφωσε το 70-70 στο 39’. Όμως οι παίκτες της Βαλένθια δεν έχασαν το καθαρό τους μυαλό. Ο Τζάστιν Ντόελμαν ευστόχησε στη συνέχεια στις τέσσερις ελεύθερες βολές που επιχείρησε σε δύο φάουλ που κέρδισε και έκανε το τελικό 74-70 καθώς ούτε ο Μπραντ Όλεσον ούτε ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Μπάρτσα που κυριάρχησε στο παρκέ ενώ προηγήθηκε μέχρι και με 14 πόντους (40-26) στο 19’. Η Βαλένθια εμφανίστηκε στην επανάληψη. Με επιμέρους σκορ 19-9 μείωσε σε 49-45 στο 27’ και ουσιαστικά ξαναμπήκε στην αναμέτρηση.

Μάλιστα στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 66-66 στο 37’ με τρίποντο του Ράφα Μαρτίνεθ για να πανηγυρίσει στο τέλος το σπουδαίο διπλό. Ο Ντόελμαν με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν εκπληκτικός για τους νικητές ενώ ο Σεργκέι Λίστσουκ πρόσθεσε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους Καταλανούς. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν θετικός αλλά δεν έφτανε για την ομάδα του. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε το ματς με 12 πόντους (2/2 βολές, 5/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ σε 26 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…