Κεντρική Ασίστ Shadow Έφυγε ο Κώστας Μουρούζης

Έφυγε ο Κώστας Μουρούζης

mourouzis kwstas

mourouzis kwstas

Το ελληνικό μπάσκετ είναι από σήμερα πιο φτωχό καθώς ο Κώστας Μουρούζης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής ομάδας, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ είχε πέσει σε κώμα έπειτα από εγκεφαλικό που είχε υποστεί πριν λίγες εβδομάδες και ουδέποτε κατάφερε να το ξεπεράσει, χάνοντας τη μάχη με το θάνατο.

Ως παίκτης μεγαλούργησε στην Ιταλία με την φανέλα της Τζίρα Μπολόνια, με την οποία αγωνίστηκε πέντε χρόνια (1955-59) και αναδείχθηκε μάλιστα πρώτος σκόρερ της το 1956. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε μόνο στην ομάδα του Τρίτωνα, όπου ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του. Μάλιστα είχε φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας για 24 αγώνες.

Ως προπονητής τα καλύτερα χρόνια του τα πέρασε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπου πανηγύρισε μαζί του 6 πρωταθλήματα, ενώ οδήγησε το “τριφύλλι” στα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1972 και το 1973 και στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων το 1969.

Το 1976 κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ ενώ το 1978 αναδείχθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας με τον Ολυμπιακό. Τέλος αποτέλεσε και τεχνικός της Εθνικής για 40 αγώνες, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Ευρωμπάσκετ του 1973.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…