Κεντρική Διεθνή Ένας κύκλος έκλεισε

Ένας κύκλος έκλεισε

messina oaka1

messina-oaka1

Είναι πλέον και επίσημο. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί ο Έτορε Μεσίνα καθώς οι Μοσχοβίτες ανακοίνωσαν το “διαζύγιο” μέσω της ιστοσελίδας τους και αναζητούν τον αντικαταστάτη του, με πρώτο φαβορί τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Ιταλός κόουτς αποφάσισε από το Φεβρουάριο να απομακρυνθεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάτι για το οποίο γράψαμε στο κείμενο με τίτλο “Υπέβαλε παραίτηση ο Μεσίνα” και μετά το τέλος της βαλτικής λίγκας παραιτήθηκε από το “τιμόνι” της ομάδας. Ο 55χρονος τεχνικός έμεινε στη Μόσχα συνολικά για έξι χρόνια αφού ανέλαβε τα ηνία σε δύο χρονικές περιόδους (2005-2009, 2012-2014).

Με τον Μεσίνα στον πάγκο της, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ρωσίας, δύο Κύπελλα Ρωσίας, δύο τρόπαια βαλτικής λίγκας ενώ έφτασε έξι φορές στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα όπου πανηγύρισε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους. Από ότι φαίνεται ένας κύκλος κλείνει, κάτι που παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέα Βατούτιν, στις δηλώσεις που έκανε για την αποχώρηση του Μεσίνα:

“Η σεζόν τελείωσε με πανηγυρισμούς αλλά παράλληλα νιώθουμε λύπη, γιατί φεύγει ο κόουτς Μεσίνα, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ. Μία ολόκληρη εποχή μοιάζει να τελειώνει και πρέπει να ξεκινήσουμε πολλά πράγματα από το μηδέν”, τόνισε αρχικά ο “ισχυρός άνδρας” της ΤΣΣΚΑ και συνέχισε:

“Εκ μέρους όλης της ομάδας αλλά και προσωπικά θέλω να εκφράσω την ευχαρίστηση και τον θαυμασμό μου. Μαζί περάσαμε πολλά, είχαμε μεγάλες νίκες και ήττες που πόνεσαν, αλλά υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο και είχαμε κοινούς στόχους. Ο Έτορε θα είναι πάντα ένα μέλος της “οικογένειας” της ΤΣΣΚΑ“.

Από τη δική του πλευρά, ο Έτορε Μεσίνα ήταν πιο “λακωνικός” στα λόγια του, χαρακτήρισε τα έξι χρόνια που πέρασε στην ΤΣΣΚΑ ως υπέροχα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι δούλεψε σε αυτό το σύλλογο και ευχήθηκε στην ομάδα κάθε μελλοντική επιτυχία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…