Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Άλυτο πρόβλημα

Άλυτο πρόβλημα

halkida gipedo

halkida-gipedo

Η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που ξεκινά σε λίγες ημέρες στη Χαλκίδα φέρνει στην επιφάνεια ακόμα ένα άλυτο πρόβλημα από πλευράς ΕΟΚ. Ένα πρόβλημα οικονομικής φύσης που επωμίζονται τα σωματεία που συμμετέχουν στην εκάστοτε διοργάνωση.

Κι αυτό γιατί η Ομοσπονδία δικαιολογεί μόνο δεκατέσσερα (14) άτομα στην αποστολή κάθε ομάδας. Δηλαδή αναγνωρίζει τους δώδεκα παίκτες, τον προπονητή και τον έφορο. Ούτε λόγος για γιατρό, φυσικοθεραπευτή ή βοηθό προπονητή δηλαδή. Δεν υπάρχει… λόγος άλλωστε να έχει μία ομάδα γιατρό ή φυσικοθεραπευτή. Σωστά;

Αυτό που όμως ξενίζει είναι το γεγονός πως υπάρχουν ομάδες που προσπαθώντας να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα για τη συμμετοχή σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (όπως είναι η μεταφορά ή η παρουσία και… 15ου στην αποστολή) αναγκάζονται να επιβάλλουν “κεφαλικό φόρο” (καταχρηστικός ο όρος) της τάξης των 150€.

Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τις εποχές που ζούμε και με δεδομένο πως τα παιδιά δεν θα πάνε για… διακοπές στη Χαλκίδα, αλλά για να διεκδικήσουν τη διάκριση σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Κι αυτό είναι ίσως κάτι που θα πρέπει να εξετάσει η ΕΟΚ εν όψει των επόμενων διοργανώσεων. Πέρα από το… χαράτσι με τα δελτία, μοιάζει εξωφρενικό να πρέπει κάθε σωματείο να πληρώσει και την επιτυχία της πρόκρισης σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…