Κεντρική NBA MVP ο Ντουράντ! (vid)
NBA

MVP ο Ντουράντ! (vid)

durant mvp 2

durant mvp (2)

Ο Κέβιν Ντουράντ αναδείχθηκε MVP της σεζόν 2013-14!
Ο φόργουορντ των Θάντερ, όπως διαφαινόταν εδώ και καιρό, είναι ο κορυφαίος παίκτης της κανονικής περίοδο μιας και  έκανε ασύλληπτα πράγματα φέτος παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του, εν τη απουσία του τραυματία Ουέστμπρουκ, και οδηγώντας την εκ του ασφαλούς.

Και μόνο το γεγονός πως συμπλήρωσε 41 συνεχόμενα παιχνίδια όπου σκόραρε τουλάχιστον 25 πόντους, ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση του Μάικλ Τζόρνταν που είχε σταματήσει στα 40 ματς, αποτελεί γεγονός ανεπανάληπτο.

Οι μέσοι όροι του προκαλούν ίλιγγο καθώς μέτρησε 32 πόντους (50% εντός παιδιάς), 7.4 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 1.3 κοψίματα ανά 38.5 λεπτά συμμετοχής, χάνοντας μονάχα ένα παιχνίδι όλη τη χρονιά.

Επιπλέον, αναδείχθηκε ταυτόχρονα και πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας επίδοση που κατάφερε κάποιος για πρώτη φορά μετά τον Άλεν Άιβερσον, τη σεζόν 2000/01.

Στο λόγο του, σχετικά με την τεράστια αυτή διάκριση, ο KD εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος ειδικά όταν αναφέρθηκε στη μητέρα του, Ουάντα Πρατ, την οποία κατονόμασε ως MVP:

Εσύ μας έκανε να πιστέψουμε, εσύ μας κράτησες μακριά από τους δρόμους, έριξες ρούχα στις πλάτες μας και φαγητό στο τραπέζι. Εσύ είσαι ο MVP”, υπογράμμισε βουρκωμένος ο σταρ του ΝΒΑ.

durant mvp (1)

Ακόμη, τόνισε πως πίστευε πολύ στον εαυτό του ειδικά φέτος: “Οτιδήποτε στη ζωή μου έπρεπε να το πάρω. Δεν πρόκειται να σου χαριστεί τίποτα. Δεν πρόκειται να το ήθελα και διαφορετικά. Έτσι πρέπει να γίνει. Αν ήθελα να αναδειχθώ ΜVP έπρεπε να το κερδίσω. Ένιωθα πως αυτή ήταν η χρονιά μου”.

durant mvp

Δεν μπορούσε βέβαια να μην κάνει και ειδική μνεία στον κολλητό του Ράσελ Ουέστμπρουκ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του όπως κάνει και αυτός, αναφέρθηκε στην άδικη κριτική που δέχεται και υπογράμμισε πως τον αγαπάει για όλα όσα έχουν περάσει:

“Μπορώ να μιλάω όλη νύχτα για τον Ράσελ. Ένας άνθρωπος που θα θυσιαζόταν για μένα. Σε αγαπάω φίλε. Πολλοί άνθρωποι σε κρίνουν άδικα σαν παίκτη πολλές φορές αλλά είμαι ο πρώτος που θα σε στηρίξω φίλε. Σε ευχαριστώ πολύ γιατί με κάνεις καλύτερο. Πάντα θέλω να συναγωνιστώ με σένα. Σε ευχαριστώ φίλε. Σου ανήκει ένα κομμάτι του βραβείου. Είσαι παίκτης υψηλού επιπέδου, άξιος να αναδειχθεί MVP. Είναι ευλογία να παίζω μαζί σου”.

Ο λόγος που έβγαλε ο KD αποτελεί έναν από τους συγκινητικότερους που έχουν ακουστεί, προκαλώντας δέος και σεβασμό αναφερόμενος σε όλους όσοι τον έχουν βοηθήσει να γίνει ο παίκτης που είναι τώρα. Απευθύνοντας σε κάθε ένα άτομο που εργάζεται στον οργανισμό, από τους ρούκις και τους βετεράνους μέχρι τους φυσιοθεραπευτές και τη διοίκηση, το δέοντα σεβασμό. Πραγματικός MVP όχι μόνο σαν παίκτης αλλά και σαν άνθρωπος.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία του MVP της σεζόν, Κέβιν Ντουράντ:

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…