Κεντρική NBA “Keep pounding the rock” (vid)
NBA

“Keep pounding the rock” (vid)

ginobili duncan popovic parker

ginobili-duncan-popovic-parker

Οι Σπερς αποτελούν αναμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες ομάδες του ΝΒΑ τα τελευταία 15 χρόνια έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα από τα 5 που διεκδίκησαν (πέρυσι ο μοναδικός χαμένος).

Ο Τιμ Ντάνκαν αρχικά με την έλευση του στο Σαν Αντόνιο ως το Νο1 Pick του Draft 1997, η πρόσληψη του Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο της ομάδας το 1999 και εν συνεχεία οι προσθήκες των Τόνι Πάρκερ και Μάνου Τζινόμπιλι, δημιούργησαν μια δυναστεία, μια ομάδα η οποία λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο κάθε σεζόν. Η ιδιαιτερότητα της έγκειται στον τρόπο παιχνιδιού που έχει καθιερώσει ο Πόποβιτς και εφαρμόζουν άριστα οι εκάστοτε παίκτες του στο παρκέ.

Θυμίζει ένα περισσότερο ευρωπαϊκού στυλ αγωνιστικό ύφος με πολλές πάσες, τρομερή κυκλοφορία της μπάλας και αλτρουισμό παρόμοιο του οποίου δύσκολα συναντά κανείς στο ΝΒΑ. Τα “σπιρούνια“, για να το θέσουμε πιο εύστοχα και απλά, εφαρμόζουν με τον πιο τέλειο τρόπο τα βασικά του αθλήματος, παίζοντας πρώτα απ’ όλα με το μυαλό και θέτοντας το “εμείς” πάνω από το “εγώ“.

Το μότο που χαρακτηρίζει την ομάδα και το οποίο αναγράφεται πάνω από τα αποδυτήρια που προπονητικού κέντρου είναι το “Keep pounding the rock“. Όπως έχει εξηγήσει ο κόουτς Πόποβιτς όταν θα επιχειρείς να σπάσεις μια πέτρα και θα έχεις ρίξει 100 χτυπήματα αλλά δεν θα φαίνεται ούτε μια ρωγμή πάνω της αλλά ξαφνικά αυτή σπάσει στο 101ο, τότε δεν ευθύνεται αυτό το ένα χτύπημα αλλά όλα όσα προηγήθηκαν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…