Κεντρική Ασίστ Basketbase Τριψήφιος ο Μάρκοβιτς

Τριψήφιος ο Μάρκοβιτς

markovic

markovic-new

petridis-giorgosΣτη Δράμα γιορτάζουν για την επικείμενη πρώτη παρουσία του ΚΑΟΔ στα πλέι οφ της Α1, μία επιτυχία στην οποία χωρίς αμφισβήτηση μεγάλο μερίδιο έχει ο Νέναντ Μάρκοβιτς. Ο Βόσνιος στο παιχνίδι στα Τρίκαλα σημείωσε ένα επίτευγμα καθόλου ευκαταφρόνητο για ξένο τεχνικό. Έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αγώνων στους πάγκους των ελληνικών ομάδων στο πρωτάθλημα.

Ο Μάρκοβιτς, που πέρασε και από τον πάγκο του Πανιωνίου, έφτασε τα 100 ματς στην Α1 ως προπονητής, με απολογισμό σχεδόν απόλυτα ισορροπημένο, καθώς μετρά 49 νίκες και 51 ήττες.

Στο μεταξύ ο συνεπώνυμός του, Νίκολα Μάρκοβιτς, ξεπέρασε τους 200 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Έντβιν Μπάβτσιτς έσπασε το “φράγμα” των 700. Όσο για τον Τζέι Κόβαν Μπράουν, συμπλήρωσε 100 εύστοχες βολές (100/118).

Οι επτά ασίστ που μοίρασε ο Λάζεριτς Τζόουνς ήταν η καλύτερη επίδοση του, αφού είχε από πέντε σε τέσσερα διαφορετικά ματς του 2ου γύρου. Ρεκόρ, το οποίο δεν ήταν μόνο ατομικό, σημείωσε με τα 15 ριμπάουντ που μάζεψε ο Νίκολα Μάρκοβιτς, επίδοση που ήταν η καλύτερη για τον φετινό ΚΑΟΔ. Ο Σέρβος είχε 13 στο ματς του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Κατά τα άλλα ο Τζέι Κόβαν Μπράουν έφτασε τους 397 πόντους κι έγινε ο 4ος σκόρερ στην ιστορία των Δραμινών στην Α1, ξεπερνώντας κατά δύο τον Αντρές Γκίμπερτ.

Ο Λάζεριτς Τζόουνς, από την πλευρά του, προσπέρασε τον Κώστα Χαραλαμπίδη και με 357 πόντους ανέβηκε στην 6η θέση. Ακόμη ο Τζόουνς έγινε ο τρίτος “κλέφτης” στην ιστορία του ΚΑΟΔ, αφού έφτασε τα 35 κλεψίματα και ξεπέρασε τον Νόουλς, που έπαιξε πέρυσι στην ομάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…