Κεντρική Basket League ΑΕΚ Τρισάγιο για Αμερικάνο

Τρισάγιο για Αμερικάνο

amerikanos aspromavri

amerikanos-aspromavri

Στο πανενωσίτικο προσκλητήριο της “Επιτροπής Πρωτοβουλίας” ανταποκρίθηκαν λίγοι. Δεν πειράζει. Ο Γιώργος Αμερικάνος δεν κρατάει κακίες. Δεν κράταγε ποτέ κακίες. Η μεγαθυμία του για όλο τον κόσμο, ακόμη και για όσους τον “πρόδιδαν” ήταν άλλωστε ίδιον του χαρακτήρα του. Τεράστιος σε θωριά, αλλά μικρό παιδί στα χαρίσματα ο “Αθάνατος” αρχηγός της ΑΕΚ.

Το πρωί έγινε, λοιπόν, τρισάγιο στη μνήμη του Πανουράνιου, στον Κόκκινο Μύλο. Παρουσία της συζύγου του Πέπης, που παρά τα σοβαρά κινητικά της προβλήματα έδωσε το “παρών”, με τη βοήθεια της κόρης της Χριστίνας και του γαμπρού της Γιάννη, και πλάνταξε στο κλάμα.

Οι φίλοι του “Παγκόσμιου”, που βρέθηκαν εκεί, την παρηγόρησαν ένας-ένας. Οι συμπαίκτες του δεν ήταν εκεί, πλην των Νίκου Μπαμπανικολού, Ευάγγελου Δερμανούτσου. Απούσα η διοικούσα επιτροπή του Μπάσκετ. Παρών από την διοίκηση ο Κώστας Μάρκου. Απόντες οι οπαδοί. Μετρημένοι στα δάκτυλα των δύο χεριών. Δεν θα μας παρεξηγήσουν, ελπίζουμε δηλαδή, όσους δεν αναφέρουμε.

Τα μέλη της “Επιτροπής” ήταν σχεδόν όλα εκεί. Αρκεί μια αναφορά στον Κυριάκο Χήνα, που κατέφτασε από την Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας. Τον Κώστα Μαυριδάκη, που κατέφτασε από Λαμία, κι ας είχαν αγώνα τα παιδιά του, η ομάδα της πόλης, στο πόλο. Τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη, που τοποθέτησε την σημαία της ΑΕΚ στον τάφο του Γιώργου. Πολλές οι κίτρινες ανθοδέσμες που εναπόθεσαν λίγοι, αλλά εκλεκτοί “κιτρινόμαυροι” στο μνήμα…

Συγκινητικές στιγμές. Όταν οι λίγοι και εκλεκτοί “προσκύνησαν”  στην εικόνα του πρώην επίγειου Θεού της ΑΕΚ, του Θεού τους. “Δεύτερος Θεός μας είσαι…”, ακούστηκε να λένε. Τέτοιος ήταν-είναι ο αρχηγός της «Βασίλισσας»…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…