Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Το τελευταίο “εισιτήριο”

Το τελευταίο “εισιτήριο”

paneleysiniakos ilisiakos

nikou-paneleysiniakos-ilisiakos

Στην 26η και τελευταία “στροφή” της Basket League ΟΠΑΠ σχεδόν τα πάντα έχουν κρίθεί.

Ο Παναθηναϊκός έχει “καπαρώσει” την πρωτιά εδώ και πολύ καιρό ενώ ξέρουμε και τις οχτώ ομάδες που θα ριχτούν στη μάχη των πλέι οφ, μένοντας να δούμε κατά πόσο θα διαφοροποιηθεί η τελική κατάταξη. Όλο το ενδιαφέρον πέφτει στη “μάχη” της παραμονής όπου τρεις ομάδες διεκδικούν το τελευταίο “εισιτήριο” που θα τις κρατήσει στην κατηγορία..

Εκεί υπάρχει τριπλή ισοβαθμία (32 βαθμοί) μεταξύ Πανελευσινιακού, Ηλυσιακού και Ικάρου. Αν η ομάδα της Ελευσίνας νικήσει τότε είναι αυτή που κλείνει θέση και για του χρόνου στην Α1 ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι άλλες δύο, οι οποίες χρειάζονται εκτός από νίκη και συνδυασμούς αποτελεσμάτων.

Όλα τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Απριλίου με κοινή ώρα έναρξης στις 18:00 εκτός του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Πανιωνίου που θα γίνει στις 19:15, και θα μεταδίδονται ταυτόχρονα από τα κανάλια της Nova!

Σάββατο 3 Απριλίου

Πανελευσινιακός – Νέα Κηφισιά
Όπως προείπαμε, οι “Σταχυοφόροι” κρατάνε τη νίκη στα χέρια τους καθώς υπερέχουν στην τριπλή ισοβαθμία των άλλων δύο διεκδικητών του τελευταίου εισιτήριου της παραμονής. Το γεγονός ότι αγωνίζονται στην έδρα τους θα αποτελέσει ακόμα μια ισχυρή ώθηση στη διεκδίκηση της νίκης. Βέβαια εναντίον της Κηφισιάς μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα. Οι “νεοφώτιστοι” πραγματοποίησαν ονειρική παρθενική χρονιά στην Α1 και παρ’ ότι δεν θα έχουν βαθμολογικό κίνητρο δεν θα δώσουν έτσι το παιχνίδι.
Κλειστό: 2ο ΚΓ Ελευσίνας
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Σχινάς-Αναστόπουλος Π.-Μητσόπουλος

Απόλλων Πάτρας – Παναθηναϊκός
Ο Απόλλωνας έχει κλειδώσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει πετύχει κάποιες εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες αλλά και μέσα στο γήπεδο του πουλάει ακριβά το τομάρι του, όπως απέδειξε και μερικές εβδομάδες πριν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Υποδεχόμενος τον έτερο “αιώνιο” στοχεύει σε όσο το δυνατόν καλύτερη και ανταγωνιστική εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι σαν μια γερή προπόνηση και προετοιμασία εν όψει των “τελικών με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα.
Κλειστό: ΚΓ Απόλλωνα – Περιβόλα
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Σώμος-Τσώνος Β-Μάλαμας

Τρίκαλα – ΚΑΟΔ
Τα Τρίκαλα έχουν κατοχυρώσει την παραμονή τους στην Α1 εδώ και αρκετές βδομάδες και θα αγωνιστούν δίχως άγχος επιθυμώντας να κλείσουν με θετική νότα την εξαιρετική τους πρώτη χρονιά στην Α1. Ο ΚΑΟΔ, από την άλλη, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι οφ και θα κυνηγήσει τη νίκη για να επιχειρήσει να περάσει τον Άρη (αν αυτός χάσει) και να τερματίσει στην έκτη θέση.
Κλειστό: ΔΚΓ Τρικάλων
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Μάνος-Γεωργιάδης-Θεονάς

ΠΑΟΚ – Ίκαρος Χαλκίδας
Ο ΠΑΟΚ έχει καπαρώσει την τέταρτη θέση και ο Σούλης Μαρκόπουλος ενδέχεται να επιχειρήσει δοκιμές στην εν λόγω αναμέτρηση σαν προετοιμασία για τα πλέι οφ, μιας και αποτελεί αδιάφορο παιχνίδι για τον “δικέφαλο“. Στον αντίποδα, ο Ίκαρος παίζει τα ρέστα του όσον αφορά την αποφυγή του υποβιβασμού. Στην τριπλή ισοβαθμία υστερεί έναντι και των δύο ομάδων και δεν απαιτείται μόνο να νικήσει αλλά και να χάσουν αμφότερες οι άμεσες διεκδικήτριες (Ελευσίνα, Ηλυσιακός) για να κερδίσει τη μάχη της παραμονής. Το γεγονός ότι αγωνίζεται εναντίον του ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα εκτός έδρας αναγάγει σε εξαιρετικά δύσκολη αποστολή το διπλό καθώς οι Χαλκιδαίοι θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν και να πάρουν θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα τους για πρώτη φορά φέτος (0-12 εκτός).
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Τανατζής-Ταβουλαρέας

Ρέθυμνο – Ηλυσιακός
Το Ρέθυμνο δεν έχει να περιμένει κάτι άλλο στο πρωτάθλημα, έχει εξασφαλίσει την παραμονή του αλλά έμεινε και εκτός διεκδίκησης για την είσοδο στα πλέι οφ. Θα αναζητήσει μια μεστή εμφάνιση αποχαιρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο του. Ο Ηλυσιακός, από την άλλη, τα παίζει όλα για όλα αναζητώντας τη νίκη πάση θυσία για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για παραμονή. Βέβαια ακόμα και πιθανή επικράτηση δεν θα αποτελέσει έναρξη για πανηγυρισμούς καθώς τα πάντα θα κριθούν από την έκβαση της αναμέτρησης του Πανελευσινιακού.
Κλειστό: ΚΓ “Μελίνα Μερκούρη”
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Γκόντας-Φούφης-Παναγιώτου

Κολοσσός Ρόδου – Άρης
Σε παρόμοια θέση με αυτή του Ρεθύμνου και ο Κολοσσός. Οι Ροδίτες θα κατέβουν χωρίς άγχος με σκοπό να κλείσουν θετικά τη σεζόν μπροστά στον κόσμο τους. Ο Άρης έχει κλείσει ήδη θέση για τα πλέι οφ αλλά θα κυνηγήσει τα νίκη προκειμένου να διατηρηθεί στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα καθώς καραδοκεί ο ΚΑΟΔ.
Κλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ-Ανδρικόπουλος-Τσούνας

Ολυμπιακός – Πανιώνιος
Με δυνατό ντέρμπι μας αποχαιρετά η κανονική διάρκεια της Basket League ΟΠΑΠ, όπου βέβαια το βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει. Αμφότερες οι ομάδες έχουν έχουν εξασφαλίσει την δεύτερη και τρίτη θέση. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζοντας σαν δυνατή προετοιμασία εν όψει τελικών το συγκεκριμένο ματς. Αναμένονται αρκετές δοκιμές από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Πανιώνιος θα παίξει με κίνητρο το γόητρο του και μια ενδεχόμενη νίκη εντυπωσιασμού αν και κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο ειδικά μέσα στο ΣΕΦ.
Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Κορομηλάς-Σταματόπουλος-Μαγκλογιάννης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …