Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μιλάνο 2014 “Τα πάντα για τον τίτλο”

“Τα πάντα για τον τίτλο”

abrines tenerifi barcelona

abrines-tenerifi-barcelona

Έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να πάρουν την Ευρωλίγκα είναι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, όπως τονίζει ο Άλεξ Αμπρίνες σε δηλώσεις του στην επίσημο ιστοσελίδα της ομάδας, ενώ έκανε λόγο για το τρίπτυχο “δουλειά-υπομονή-αυτοπεποίθηση” που τον βοήθησε να αναδειχθεί.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Άλεξ Αμπρίνες:
Ήρθες στη Βαρκελώνη το 2012, σε ηλικία 18 ετών και είπες ότι πρέπει να βελτιώσεις κάποια πράγματα στο παιχνίδι σου. Έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια, τι έχει αλλάξει ο παίκτης Αμπρίνες;
«Νομίζω πως έχω κάνει ένα βήμα μπροστά σε όλους τους τομείς, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αμυντικά, έχω καταλάβει τι θέλει από εμένα ο κόουτς Πασκουάλ ενώ οι προπονήσεις με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο με βοήθησαν να αποκτήσω κάποιες κινήσεις στην επίθεση που δεν είχα προηγουμένως. Πλέον έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Έχεις σχεδόν τριπλασιάσει τον χρόνο συμμετοχής σου στην Ευρωλίγκα, σε σχέση με την πρώτη σου χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Εντάσσεται κι αυτός ο αριθμός στην διαδικασία εξέλιξης;
«Εδώ στην Μπαρτσελόνα τα πράγματα δεν ήταν ποτέ εύκολα για τους νέους παίκτες. Στην αρχή είχα μικρό χρόνο συμμετοχής, δεν ήμουν έτοιμος σε καμία περίπτωση για τις απαιτήσεις ενός οργανισμού όπως η Μπαρτσελόνα! Είχα τις ευκαιρίες μου στο τέλος της περσινής χρονιάς και φέτος έκανα το επόμενο βήμα».

Είσαι πλέον 20 ετών. Πόσο εύκολο είναι για έναν νεαρό παίκτη να έχει υπομονή ενώ δεν παίζει;
«Είναι κάτι στο οποίο με βοήθησαν πολύ οι γονείς μου. Πάντα ήμουν ήσυχος και υπομονετικός άνθρωπος. Δεν είχα ποτέ μου νεύρα! Μεγάλωσα μπασκετικά σε μια ομάδα στη Μαγιόρκα (σ.σ. La Salle) και πλέον είμαι μέλος μιας ομάδας που εκτιμώ όσο καμιά άλλη».

Πλέον ετοιμάζεσαι για το δεύτερο Final Four της καριέρας σου. Την περσινή σεζόν στο Λονδίνο ήξερες ότι ίσως δεν είχες μεγάλο χρόνο συμμετοχής όμως έκανες σπουδαία εμφάνιση στον μικρό τελικό. Τι έμαθες από την περσινή χρονιά;
«Έτσι είναι η ζωή. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, ένα όνειρο που δεν μπορούν να ζήσουν πολλοί άνθρωποι. Πλέον έχω μεγαλύτερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι αυτά τα στοιχεία θα με βοηθήσουν ώστε να έχω πιο ενεργό ρόλο στους αγώνες που θα δώσουμε στο Μιλάνο».

Το περασμένο Σάββατο είχες 20 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής κόντρα στη Ρεάλ, στο Palau Blaugrana. Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας σου ενόψει του ημιτελικού;
«Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας μου. Είμαι πολύ πιο συγκεντρωμένος και ευγνώμων στους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να φτάσω σε αυτή την επίδοση».

Τι να περιμένουν οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο;
«Τα πάντα! Θα δώσουμε τα πάντα ώστε να κερδίσουμε!»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
  • rice mvp f4 milano telikos

    Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

    Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…
  • sofo milano final

    Το… δικό μας Μιλάνο (pics)

    Μιλάνο, αποστολή Το φάιναλ φορ έχει περάσει ήδη στην… ιστορία. Η Μακάμπι έγραψε τη δική τη…
  • laso profil

    “Περήφανοι για όσα κάναμε”

    Μιλάνο, αποστολή Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην πηγή, αλλά δεν …
Περισσότερα σε Μιλάνο 2014

Δειτε επισης

Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…