Κεντρική Διεθνή “Τέλος εποχής” για Γκαλάντα

“Τέλος εποχής” για Γκαλάντα

giacomo Galanda

giacomo-Galanda

Ο πέμπτος προημιτελικός της Πιστόια με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο για τα πλέι οφ της Serie A αποτέλεσε και την τελευταία μπασκετική “παράσταση” του Τζιάκομο Γκαλάντα ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 39 του χρόνια.

Δυστυχώς ο πολύπειρος άσος αποχαιρέτισε με ήττα αλλά οι αναμνήσεις που αφήνει πίσω του με την αποχώρησή του είναι ξεχωριστές. Ο Γκαλάντα έκανε ντεμπούτο στη Serie A το 1993 με τη φανέλα της Βερόνα στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1997 ενώ ακολούθησαν η Φορτιτούντο Μπολόνια (1997-2003), η Βαρέζε (1998-1999, 2006-2011), η Σιένα (2003-2005), η Αρμάνι Μιλάνο (2005-2006), για να καταλήξει το 2011 στην Πιστόια με την οποία χθες έριξε τους τίτλους του τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Παράλληλα ο παλαίμαχος, πλέον, φόργουορντ/σέντερ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα για τη Serie A (Βαρέζε, Φορτιτούντο Μπολόνια και Σιένα), ένα Κύπελλο Ιταλίας (Φορτιτούντο Μπολόνια), δύο Σούπερ Καπ (Βερόνα και Σιένα) και δύο πρωταθλήματα της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας (Βαρέζε, Πιστόια).

Έγινε διεθνής για πρώτη φορά το 1997 και με την εθνική Ιταλίας πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 1997, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας το 1999, την τρίτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Μία καριέρα γεμάτη σε εικόνες και διακρίσεις έφτασε στο τέλος της με τον Γκαλάντα να βγάζει την αθλητική περιβολή και να σκέφτεται από εδώ και πέρα το υπόλοιπο κομμάτι της ζωής του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…