Κεντρική Ασίστ Shadow Συνιδρυτές και αντίπαλοι

Συνιδρυτές και αντίπαλοι

diamantidis gba

diamantidis-gba

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους αύριο (13/05) στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ. Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Χαραλαμπίδης, δύο εκ των ιδρυτών της Greek Basketball Academy (GBA), θα τεθούν αντιμέτωποι στο παρκέ και αμφότεροι μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της GBA για τις επικείμενες αναμετρήσεις.

“Στο μυαλό μας μόνο ο ΠΑΟΚ”

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αρχικά εξέφρασε το σεβασμό που τρέφει για τον ΠΑΟΚ:

“Παίζουμε στα ημιτελικά με μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, συνδυάζοντας εμπειρία, ταλέντο και ενθουσιασμό. Επίσης έχει στον πάγκο της έναν πολύ καλό προπονητή. Εμείς θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στους τελικούς”.

Εν συνεχεία, ξεκαθάρισε πως στο μυαλό των “πρασίνων” δεν είναι ο Ολυμπιακός, τον οποίο θα βρουν στους τελικούς εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου, αλλά τα απαιτητικά παιχνίδια με το “δικέφαλο” που θα τους δώσουν το εισιτήριο για την τελική φάση:

“Το μυαλό μας είναι αποκλειστικά στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Δεν σκεφτόμαστε τις πιθανές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, στους τελικούς.  Στόχος μας είναι να περάσουμε στον τελικό και θα χρειαστεί συγκέντρωση και προσοχή για να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ που είναι μια πολύ καλά προπονημένη και δουλεμένη ομάδα. Πρόκειται για ένα αξιόμαχο σύνολο που έχει τη σφραγίδα του προπονητή της.  Θα πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση για να πετύχουμε τρεις νίκες και να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό”.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως στόχος είναι το νταμπλ:

“Κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας, δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας παρότι το θέλαμε πολύ και προσπαθήσαμε γι’ αυτό. Έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη στόχο, αυτόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε», ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Χαραλαμπίδη:

“Ο Κώστας αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Εξακολουθεί να παίζει σε υψηλό επίπεδο και του αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό. Δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους”.

“Δεν τελείωσε η χρονιά”

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης, με τη σειρά του, υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις καθώς η χρονιά δεν έχει τελειώσει και στοχεύει στο να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός:

“Αν θεωρήσουμε ότι από την αρχή της χρονιάς ο στόχος που είχαμε οριοθετήσει ήταν η είσοδος στην τετράδα των πλέι οφ τότε μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Δεν πανηγυρίζουμε ούτε νιώθουμε ότι τελείωσε η χρονιά. Έχουμε ακόμη μπροστά μας παιχνίδια να παίξουμε και θέλουμε να τα απολαύσουμε.

Είμαστε στους “τέσσερις” και είναι σημαντική για τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή στα ημιτελικά. Αυτά τα δυο χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ με λίγες εξαιρέσεις όσα παιχνίδια παίξαμε με τέτοιες ομάδες ήμασταν ανταγωνιστικοί. Μπορεί και να παίζουμε καλύτερα απ’ ότι με τις υπόλοιπες ομάδες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας στην τετράδα”.

Ο πολύπειρος γκαρντ, σημείωσε πως ο “δικέφαλος” πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης αν θέλει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο καθώς οποιαδήποτε ολιγωρία θα στοιχίσει:

“Ξέρουμε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό όπως κι αυτός εμάς. Το στυλ παιχνιδιού του δεν άλλαξε πολύ από την ημέρα που άλλαξε προπονητή. Απλά προστέθηκαν ορισμένα νέα στοιχεία στο παιχνίδι του.

Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες τέτοιας ποιότητας και δυναμικότητας και θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός, πρέπει να έχεις 40 λεπτά διάρκεια στην απόδοση σου και συγκέντρωση. Είναι δεδομένο πως οποιοδήποτε λάθος ή αδυναμία θα το τιμωρήσουν. Είναι πολύ σημαντικό να μείνεις συγκεντρωμένος και να μην ξεφύγεις από το πλάνο παιχνιδιού γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό γυρνάει μπούμερανγκ”.

Αναφερόμενος στον περυσινό αποκλεισμό από το Ρέθυμνο στον πρώτο γύρο των πλεί οφ, επεσήμανε:

“Η αλήθεια είναι ότι το “κουβαλούσαμε” από πέρυσι αυτό που έγινε και φέτος που τερματίσαμε ξανά στην τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο, το πρώτο που είπαμε είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, κάτι που κάναμε στη σειρά με τη Νέα Κηφισιά“.

Τέλος, σχετικά με τις πολύ καλές του εμφανίσεις παρά τα 38 του χρόνια, τόνισε πως νιώθει εξαιρετικά και αυτό είναι που αποτυπώνεται στο παρκέ:

Δεν λογαριάζω τα χρόνια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το τελευταίο δίμηνο νιώθω στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, σωματικά, πνευματικά και από πλευράς δυνάμεων. Άρα δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις και η απόδοση που έχω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…