Κεντρική Ασίστ Basketbase “Συγκάτοικος” με τον Μπέρι

“Συγκάτοικος” με τον Μπέρι

diamantidis kerkida

diamantidis-kerkida

petridis-giorgosΔεν χρειάζεται συζήτηση για το ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος γκαρντ-ριμπάουντερ στην ιστορία της Α1. Το πιστοποιούν άλλωστε οι αριθμοί. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε στον δεύτερο αγώνα με τον Απόλλωνα, έφτασε τα 1.763 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα και “έπιασε” στην θέση της σχετικής λίστας της ιστορίας της Α1 (από το 1986) τον μεγάλο Ουόλτερ Μπέρι.

Ο “truth” είχε 1.723 ριμπάουντ στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ (από το 1992), όμως αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη σεζόν 1991-’92, έστω και για τέσσερις αγώνες με τον Άρη, στους οποίους μάζεψε 40 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1.763, αριθμό που έχει πια και ο Διαμαντίδης, ο οποίος -προφανώς- το Σάββατο θα ξεπεράσει τον Αμερικανό και θα βρεθεί στην θέση.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο Διαμαντίδης ευστόχησε σε δύο βολές και με 990 ανέβηκε στην 11η θέση της λίστας στα χρόνια της Α1, αφού ξεπέρασε πια τον Τζον Κόρφα (988). Ακόμη με την μία τάπα που έκανε, έφτασε τις 206 και απέχει πια δύο από την 6η θέση στην οποία βρίσκεται ο Ανατόλι Ζουρπένκο με 208. Υπάρχει όμως και συνέχεια…

Με τις τρεις ασίστ που είχε στο δεύτερο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο “3D” έφτασε τις 1.800 στην Α1 και βέβαια ανέβασε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για αυτούς που θα επιχειρήσουν στο μέλλον να τον “γκρεμίσουν” από την κορυφή της σχετικής κατηγορίας.

Ο τρίποντος Φώτσης

Μπορεί να χρειάστηκε έξι σουτ πίσω από την γραμμή των 6μ75 για να ευστοχήσει σε ένα, όμως αυτό ήταν αρκετό για τον Αντώνη Φώτση ώστε να “πιάσει” στην 3η θέση της λίστας των κορυφαίων “τρίποντων” στην ιστορία του Παναθηναϊκού τον Γιάκα Λάκοβιτς, που αποχώρησε από την ομάδα με 215 εύστοχα τρίποντα.

Τέλος, στο χθεσινό παιχνίδι, ο Ζακ Ράιτ ξεπέρασε τα 100 αμυντικά ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα και συμπλήρωσε 50 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…