Κεντρική Ασίστ Basketbase Στη 10άδα των σκόρερ

Στη 10άδα των σκόρερ

spanoulis ukic lasme

spanoulis-ukic-lasme

petridis-giorgosΑκόμη και κάτω από τα υψηλά επίπεδα της κλάσης του (4/12 σουτ, τέσσερα λάθη), ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν, αφού είχε 14 πόντους, πέντε ασίστ και 10 βαθμούς στο ranking. Στον πρώτο τελικό είχε επτά πόντους, τέσσερις ασίστ και μηδενικό ranking, στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου είχε τρεις πόντους, μία ασίστ και αρνητικό ranking (-9), ενώ στον ημιτελικό του κυπέλλου (είχε γίνει στο ΟΑΚΑ) είχε οχτώ πόντους, δύο ασίστ και πολύ χαμηλό tendex, που είναι το σύστημα αξιολόγησης της συγκεκριμένης διοργάνωσης (0.035).

Με τους 14 πόντους που πέτυχε, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, έφτασε τους 4.056 πόντους στο πρωτάθλημα και μπήκε στη 10άδα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Α1 (από το 1986), καθώς προσπέρασε τον Παναγιώτη Φασούλα (4.046) και τον Νίκο Χατζηβρέττα (4.048).

Έκανε, δηλαδή, ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης τη Δευτέρα μέσα από τον 2ο τελικό. Ακόμη, ο Σπανούλης έφτασε χθες τα 450 τρίποντα στην Α1 (έχει 450/1.294, 34,77%) και ξεπέρασε τα 900 λάθη.

Χθες εξάλλου, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έφτασε τα 300 αμυντικά ριμπάουντ στην Α1, ενώ τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε συνολικά, αποτελούν ρεκόρ για τον ίδιο στο φετινό πρωτάθλημα. Η προηγούμενη επίδοσή του ήταν τα έξι, στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τον Ίκαρο και τον ΚΑΟΔ, εντός έδρας.

Ακόμη ο Μπράιαντ Ντάνστον έφτασε τα 100 επιθετικά ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Μάρντι Κόλινς ξεπέρασε τις 50 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…