Κεντρική NBA NCAA “Στην Ελλάδα για τον Γιώργο”

“Στην Ελλάδα για τον Γιώργο”

hoiberg fist

hoiberg-fist

Η είδηση της μεταγραφής του Γιώργου Τσαλμπούρη στο Iowa State δεν βρέθηκε στο επίκεντρο μόνο των ελληνικών ΜΜΕ. Δικαιολογημένα εν μέρει καθώς οι “Cyclones” δεν είναι μία τυχαία ομάδα στο NCAA. Αντίθετα, συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων στο κολεγιακό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

Κάτι για το οποίο μεγάλη ευθύνη φέρει ο Fred Hoiberg, που τους αναγέννησε. Κι αν δεν ήταν φέτος το Connecticut, ενδεχομένως να είχαν πάρει το εισιτήριο για το Final Four του North Texas. Η απώλεια του στόχου δεν απογοητεύει όμως τους ανθρώπους του Iowa State.

Αντίθετα, ο πήχης παραμένει ψηλά. Με την άφιξη του Γιώργου Τσαλμπούρη να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Fred Hoiberg και οι συνεργάτες του μίλησαν άλλωστε πολλές φορές καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τον νεαρό πάουερ φόργουορντ. Δείχνοντάς του πόσο πολύ τον θέλουν. Τον ήθελαν και τον έκαναν δικό τους.

Και τώρα περιμένουν πως και πώς να τον συναντήσουν από κοντά. Τόσο πολύ που σκέφτηκαν πως… αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Γι αυτό ο προπονητής των “Cyclones” θα έρθει μέχρι την Ελλάδα για να γνωρίσει από κοντά τον νέο του παίκτη.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας αποκλειστικά στο eBasket.gr λίγες ημέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τη μετακίνηση του Γιώργου Τσαλμπούρη στο Iowa State. Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στο ταλέντο του πάουερ φόργουορντ του Πιερικού Αρχέλαου, ενώ τόνισε πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη χώρα μας για λογαριασμό του νέου του παίκτη.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον Γιώργο. Ταιριάζει πολύ καλά στον τρόπο παιχνιδιού μας κυρίως χάρη στην ευστροφία που τον χαρακτηρίζει ως παίκτη. Έχει εκπληκτικά προσόντα και μπορεί να σουτάρει καλά. Αισθανόμαστε πως θα κάνει σπουδαία καριέρα στο Iowa State. Θα έρθω μαζί με έναν εκ των βοηθών μου στην Ελλάδα σε μερικές εβδομάδες για να περάσουμε λίγο χρόνο με τον Γιώργο και την οικογένειά του. Ανυπομονούμε γι αυτό το ταξίδι“, ήταν τα όσα χαρακτηριστικά ανέφερε ο Fred Hoiberg στο eBasket.gr.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…