Κεντρική Διεθνή “Σκούπισαν” και τώρα… αντίπαλοι

“Σκούπισαν” και τώρα… αντίπαλοι

nizhny

nizhny

Η Νίζνι ολοκλήρωσε την έκπληξη, επιβλήθηκε εντός έδρας της Χίμκι με 84-64 και με 3-0 στις νίκες προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της βαλτικής λίγκας όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιέτουβος Ρίτας η οποία με τη σειρά της “σκούπισε” την Τριούμφ και πέρασε.

Η Χίμκι τελείωσε αήττητη την κανονική διάρκεια στη λίγκα ωστόσο υπέστη τρεις ήττες στα πλέι οφ με τις δύο να είναι στην έδρα της. Μοιραία αποκλείστηκε. Η Νίζνι ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και εκμεταλλεύτηκε τα “break” που έκανε. Στο αποψινό ματς καθοριστικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 25-9, προηγήθηκαν με 56-46 στο 30’ και διατήρησαν άνετα την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Νίζνι σούταραν με ποσοστό 50% (14/28) στα τρίποντα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντιζόν Τόμπσον με 20 πόντους ενώ ο Βαντίμ Πάνιν πρόσθεσε 11 πόντους και 12 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ είχε 17 πόντους.

Στα ημιτελικά η Νίζνι θα συναντήσει τη Λιέτουβος Ρίτας με μειονέκτημα έδρας και στον τελικό θα περάσει η ομάδα που θα πετύχει τρεις νίκες. Οι Λιθουανοί “καθάρισαν” τη… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο όταν με επιμέρους σκορ 52-43 έφτασαν στο τελικό 97-87 με αντίπαλο την Τριούμφ εκτός έδρας.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν 15/27 (56%) στα τρίποντα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Χουάν Παλάσιος με 22 πόντους ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Στέβαν Γιέλοβατς (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Από τους ηττημένους ο Κάιλ Λάντρι τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…