Κεντρική Ασίστ Basketbase Πρόλαβε ο Πορίνι

Πρόλαβε ο Πορίνι

porini trikala

porini-trikala

petridis-giorgosΣε 13 παιχνίδια μοίρασε 58 ασίστ (μ.ο. 4,46). Ο Μάικλ Πορίνι έδειξε από νωρίς την ικανότητά του να δίνει έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του και φύλαξε την καλύτερη επίδοσή του για την τελευταία αγωνιστική και το ματς με τον ΚΑΟΔ.

Ο Αμερικανός μοίρασε 11 ασίστ, που δεν ήταν απλά η καλύτερη ατομική του επίδοση (είχε από εννιά στα εκτός έδρας ματς με τον Ίκαρο και τον Πανιώνιο), αλλά ήταν και η ισοφάριση της κορυφαίας της σεζόν, αφού τόσες είχε μοιράσει ο Θωμάς Νίκου του Πανελευσινιακού στο ματς της 24ης αγωνιστικής, κόντρα στα Τρίκαλα.

Μάλιστα, ο Πορίνι με τις 11 ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής και φτάνοντας τις 58, ανέβηκε στην 4η θέση της λίστας στη μικρή ιστορία των Τρικάλων στην Α1, ξεπερνώντας τον Γιώργο Αποστολίδη που είχε 57.

Ο Κρις Εβανς αποχαιρέτησε το ελληνικό πρωτάθλημα -προσωρινά ή όχι, θα το δείξει ο χρόνος- με μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση και ατομικό ρεκόρ πόντων, πετυχαίνοντας 35 κόντρα στον ΚΑΟΔ. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του Αμερικανού ήταν οι 30 πόντοι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ακόμη, ο Έβανς έφτασε τις 83 εύστοχες βολές και ανέβηκε στην θέση της σχετικής λίστας για τη Θεσσαλική ομάδα, ξεπερνώντας τον Μάκη Νικολαΐδη (79), ενώ έγινε ο πρώτος της λίστας με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα, αφού έφτασε τα 121 και προσπέρασε τον Σάβο Τζιγκάνοβιτς (110) κάτι που έκανε και ο Πάτρικ Γιούιν (113), ανεβαίνοντας στη 2η θέση.

Επίσης, ο Γιούιν ανέβηκε στην θέση των σκόρερ των Τρικάλων, φτάνοντας τους 336 πόντους και προσπερνώντας τον Μίχα Ζούπαν (326), ενώ ακόμη “έπιασε” στην 5η θέση των κλεψιμάτων τον Γιώργο Αποστολίδη με 28.

Αξιοσημείωτο ήταν στατιστικά το ματς με τον ΚΑΟΔ και για τον Μάριο Ματαλόν, που πέραν του ότι ξεπέρασε τους 200 πόντους στην Α1, ανέβηκε στην 6η θέση των κορυφαίων πασέρ των Τρικάλων στη “μεγάληκατηγορία, αφού έφτασε τις 45 ασίστ και προσπέρασε τον Μίχα Ζούπαν (39).

Ακόμη ο γκαρντ των Θεσσαλών, ισοφάρισε τις κορυφαίες επιδόσεις της καριέρας του στην Α1, με τους 13 πόντους και τις έξι ασίστ που είχε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…