Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Προανήγγειλε το τέλος

Προανήγγειλε το τέλος

vatutin

vatutin

Η παταγώδης αποτυχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ακόμα ένα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα προκάλεσε την απογοήτευση του Αντρέι Βατούτιν ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε ρωσικά ΜΜΕ και δεν παρέλειψε να ρίξει τα “βέλη” του προς τον Έτορε Μεσίνα.

Ο “ισχυρός άνδρας” της ΤΣΣΚΑ μίλησε στην ιστοσελίδα sport-express, όπου αναφέρθηκε στα “κακώς κείμενα” που κράτησαν τους Μοσχοβίτες μακριά από το τρόπαιο για έκτη συνεχή σεζόν, έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα ενώ προανήγγειλε το τέλος του Ιταλού τεχνικού από την τεχνική ηγεσία της ομάδας:

“Για να το πούμε απλά, ο Μεσίνα απέτυχε μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια να φτιάξει ομάδα. Είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους προπονητές αλλά τώρα ήρθε η ώρα για κόουτς με διαφορετικές προσεγγίσεις στο παιχνίδι και άλλη νοοτροπία. Πριν από το πέμπτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και πριν από τον ημιτελικό με τη Μακάμπι έκανα κάποια μη συνηθισμένα πράγματα για να δώσω κίνητρο στους παίκτες. Το ένα ματς το κερδίσαμε, το άλλο παρ’ ολίγον να το κερδίσουμε”, τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ και συνέχισε:

“Αλλά δεν μπορώ να το κάνω συνέχεια αυτό και σε κάθε παιχνίδι. Άλλωστε δεν είναι και αυτή η δουλειά μου. Όμως αν δεν το κάνω, αποδεικνύεται ότι οι παίκτες δεν έχουν αρκετό κίνητρο. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να κατηγορήσω μόνο έναν. Το μπάσκετ αλλάζει. Στο NBA αυτοί που καθορίζουν τις ομάδες είναι οι παίκτες, κάτι παρόμοιο έχει αρχίσει να γίνεται και στην Ευρώπη. Αν απέναντί τους είσαι αυταρχικός και δεν τους αφήνεις να δείξουν το ταλέντο τους τότε ίσως έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα”, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Βατούτιν και κατέληξε:

“Περίμενα περισσότερα στο Μιλάνο και πίστευα ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε με βάση το υλικό και τους παίκτες που είχαμε. Όλοι επιλέχθηκαν κατόπιν εισήγησης του Μεσίνα. Δεν θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες. Τους είπα ότι πρέπει να μείνουμε μία “οικογένεια” και να είμαστε ενωμένοι. Θα κάνουμε μία καινούρια αρχή, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε νοοτροπία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…