Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μιλάνο 2014 “Περήφανοι για όσα κάναμε”

“Περήφανοι για όσα κάναμε”

laso profil

laso-profil

Μιλάνο, αποστολή
psarakisΓια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν καλύτερη καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά “λύγισε” όταν… δεν έπρεπε. Στον τελικό της Ευρωλίγκα. Ο Ισπανός προπονητής δήλωσε περήφανος για την πορεία της ομάδας του τη φετινή σεζόν.

“Συγχαρητήρια στη Μακάμπι. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Για μένα είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Είναι από τις δυσκολότερες συνεντεύξεις Τύπου που μπορείς να δώσεις. Όπως είπα και στην ομάδα πρέπει να είμαστε περήφανοι για ότι κάναμε μες στη χρονιά και βρισκόμαστε εδώ. Πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την ήττα. Νομίζω ότι παίζουμε την Τρίτη. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να είμαστε και του χρόνου στον τελικό”, δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

“Ξεκινάς κάθε χρονιά και θέλεις αυτή η ομάδα να βελτιωθεί μες στη χρονιά. Το χειρότερο πράγμα είναι να χάνεις παίκτες λόγω τραυματισμού. Είναι δύσκολο να τους καλύψεις σε μια μακρά σεζόν. Είχαμε τον Κάρολ εκτός για αρκετό καιρό, ενώ τώρα χάσαμε τον Ντρέιπερ. Είναι κρίμα που ήρθαμε με αυτή την κατάσταση, αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσω αυτό ως δικαιολογία. Η Μακάμπι έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια και το μόνο που θέλω είναι να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή της“, πρόσθεσε.

Όσο για το τι υπάρχει από εδώ και πέρα, είπε: “Αυτό το ματς είναι σαν μια χαμένη ελεύθερη βολή. Για αυτό λέμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ήμασταν κοντά στον στόχο μας. Η ομάδα πρέπει να είναι περήφανη για αυτά που πέτυχε. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στον τελικό. Είμαι σίγουρος από την άλλη θα λάβουμε αυτό το παιχνίδι ως μάθημα. Θέλουμε να επανακάμψουμε από αυτό το ματς. Θα πρέπει να εκτιμούμε αυτά τα μαθήματα. Πάντα θα πρέπει να ξεπερνάς προβλήματα και εμπόδια”.

Αναφερόμενος στους Ισραηλινούς υποστήριξε: “Η Μακάμπι έκανε ένα τέλειο παιχνίδι. Οι στιγμές αυτού του αγώνα ήταν δικές τους. Αυτές κρίνουν τους τίτλους. Επαναλαμβάνω: η Μακάμπι έπαιξε πολύ καλά. Οι παίκτες μου έδωσαν την καρδιά τους σήμερα, προσπάθησαν πολλά. Σίγουρα κάναμε λάθη, αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να μην επαναλάβουμε αυτά τα λάθη.

Οι φίλοι της Μακάμπι ήταν απίθανοι. Πολύ ζεστοί και ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Από την άλλη ευχαριστούμε πολύ τους δικούς μας οπαδούς για τη στήριξη τους. Στο τέλος ήταν σαν να παίζουμε στη Nokia Arena”, και κατέληξε μιλώντας στο πιο δυνατό σημείο των αντιπάλων του:

“Η Μακάμπι έχει ένα στυλ που βασίζεται πολύ στο 1on1. Μέσα στο καλάθι με τον Σόφο και εκτός με τους παίκτες που δημιουργούν. Έχουν παίκτες που έβαλαν πολύ σημαντικά σουτ σε κρίσιμα σημεία, όπως ο Μπλου στο τέλος του ημιχρόνου, ο Ράις και ο Χίκμαν. Το μομέντουμ ήταν της Μακάμπι ξεκάθαρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
  • rice mvp f4 milano telikos

    Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

    Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…
  • sofo milano final

    Το… δικό μας Μιλάνο (pics)

    Μιλάνο, αποστολή Το φάιναλ φορ έχει περάσει ήδη στην… ιστορία. Η Μακάμπι έγραψε τη δική τη…
  • maccabi koupa f4 milan telikos

    “Ουάου”

    Μιλάνο, αποστολή Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας από τους πιο δημοσιογραφικούς προπονητές της …
Περισσότερα σε Μιλάνο 2014

Δειτε επισης

Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…