Κεντρική Διεθνή Πήρε… κεφάλι η Μπάρτσα

Πήρε… κεφάλι η Μπάρτσα

dorsey laboral dunk

dorsey-laboral-dunk

Η Μπαρτσελόνα τα… χρειάστηκε απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα ωστόσο στο τέλος επικράτησε εντός έδρας με 92-87 στον πρώτο προημιτελικό των πλέι οφ της Liga Endesa και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς και έβαλαν… δύσκολα στους Καταλανούς αφού με πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 23-13) προηγήθηκαν με 43-36 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι Καταλανοί είχαν μία “τριπλή” απάντηση στην κυριαρχία της Λαμποράλ και κατόρθωσαν να πάρουν… κεφάλι.

Η απάντηση αυτή ήρθε μέσω τριών παικτών, του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, του Μπραντ Όλεσον και του Τζόι Ντόρσεϊ. Ο “ΛαΜπόμπα” μαζί με τον Αμερικανό γκαρντ είχαν συνολικά 9/9 τρίποντα ενώ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού “γέμισε” τη ρακέτα. Έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 33-25 στην τρίτη περίοδο και πέρασαν μπροστά με 69-67 στο 30’.

Ένα κάρφωμα του Ντόρσεϊ και ένα καλάθι του Μαρσελίνιο Χουέρτας έδωσαν… αέρα 7 πόντων (87-80) στους γηπεδούχους στο 30’. Όλα έδειχναν να τελειώνουν, μόνο που ο κορυφαίος των Βάσκων, Τόμας Ερτέλ και οι συνοδοιπόροι του είχαν διαφορετική άποψη.

Με σερί 7-0 οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 87-87, για να ακολουθήσουν ένα καλάθι του Ναβάρο, ένα άστοχο σουτ του Ερτέλ και δύο βολές του Όλεσον προκειμένου να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της Μπάρτσα. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (31/5) στην έδρα της Λαμποράλ.

Ο Όλεσον με 29 πόντους, ο Ναβάρο με 24 πόντους και ο Ντόρσεϊ με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε άποντος και είχε 2 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Τόμας Ερτέλ με 23 πόντους και 7 ασίστ και ο Λαμόντ Χάμιλτον με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ δεν έφταναν για τους ηττημένους.

Σαρωτική Βαλένθια

Ποιος είδε την Βαλένθια και δεν τη φοβήθηκε… Οι “νυχτερίδες” συνέτριψαν εντός έδρας την Καχασόλ Σεβίλλη με 84-54 και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά. Η Βαλένθια ήταν σαρωτική, κυριάρχησε σε όλο το ματς και με πολύ δυνατή άμυνα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της. Ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο (31/5) στην έδρα της Καχασόλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (43 έναντι 33) και σούταραν με ποσοστό 42% (11/26) στα τρίποντα. Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ ο Σαμ Βαν Ρόσομ πρόσθεσε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από τους Σεβιγιάνους διασώθηκε ο Σκοτ Μπάμφορθ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Προβάδισμα για Μάλαγα

Η Μάλαγα έκαμψε την αντίσταση της Γκραν Κανάρια εντός έδρας με 78-70 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” τη… μπουγάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 27-19 μετέτρεψαν το ισόπαλο 51-51 της τρίτης περιόδου στο τελικό σκορ και πανηγύρισαν τη νίκη έχοντας υπεροχή στα ριμπάουντ (44 έναντι 36).

Η σειρά μεταφέρεται στα Κανάρια νησιά όπου την προσεχή Κυριακή (1/6) η Μάλαγα θα προσπαθήσει να “σκουπίσει” την αντίπαλό της. Ο Φραν Βάσκεθ με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 13 πόντους και 10 ασίστ ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Από την άλλη ο Τόμας Μπέγιας είχε 18 πόντους και 7 ασίστ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ:
Μάλαγα – Γκραν Κανάρια 78-70
Βαλένθια – Καχασόλ Σεβίλλη 84-54
Μπαρτσελόνα – Λαμποράλ 92-87
Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα (30/5).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…