Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πήραμε αυτό που θέλαμε”

“Πήραμε αυτό που θέλαμε”

alvertis pao osfp

alvertis-pao-osfp

Έστω κι έτσι, ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό. Με το… στανιό, αλλά τα κατάφερε. Κι αυτό έχει σημασία. Οι “πράσινοι” λίγο έλειψε να χάσουν το πλεονέκτημα της έδρας από τον πρώτο τελικό, αλλά στο τέλος εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών των “ερυθρολεύκων”.

“Ήταν ένα κλασικό πρώτο παιχνίδι της σειράς με πίεση και άγχος για τις δύο ομάδες. Όταν κάποια παιχνίδια ξεκινάνε με μεγάλη διαφορά, με ανησυχεί. Σίγουρα κάποια στιγμή το σκορ θα κλείσει και πρέπει να είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις. Ξεφύγαμε δύο φορές στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός μας έφτασε. Πήραμε όμως αυτό που θέλαμε.

Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Τα τρίποντα είναι κάτι που μπορούμε και πρέπει να βελτιώσουμε. Είναι μία σειρά παιχνιδιών που συνεχίζεται τη Δευτέρα στο ΣΕΦ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι”, δήλωσε αρχικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και συνέχισε σχολιάζοντας την απουσία του κόσμου:

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα. Δεν ξέρω γιατί σήμερα σε ένα ντέρμπι που κρίνει το πρωτάθλημα δεν υπήρχε ο αναμενόμενος κόσμος στο γήπεδο. Δεν θέλω να πω κάτι. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και θα πεθάνουμε γι αυτό. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και βοήθησαν την ομάδα να πάρει τη νίκη”, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, είπε:

“Τα τρίποντα είναι πως θα βγει η φάση μέσα στο παιχνίδι. Κάποιες φορές σουτάρεις ελεύθερος και κάποιες φορές με άμυνα. Το θέμα είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει κάποια σουτ ακόμα” και κατέληξε: “Τα λάθη δεν είναι μόνο αυτά που γράφονται στη στατιστική. Ένα σουτ εκτός ρυθμού είναι κι αυτός λάθος. Μέσα στη ροή του αγώνα μπορεί να νομίζεις πως μπορεί να καθαρίσεις ένα παιχνίδι με ένα σουτ”.

Ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου απόψε. Επομένως τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου έχουν σημασία. Ο Λιθουανός φόργουορντ υποστήριξε: “Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Η αρχή ήταν καλή για εμάς, αλλά στη συνέχεια χαλαρώσαμε. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και επέστρεψε. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Όταν έχουμε τέτοιο προβάδισμα, δεν μπορούμε να χαλαρώνουμε. Μας περιμένουν ακόμα πιο σκληρά παιχνίδια και περιμένω να έχουμε περισσότερο κόσμο στα επόμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…