Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Πελεκάνος τα έχει 300

Ο Πελεκάνος τα έχει 300

pelekanos ioannou

pelekanos-ioannou

petridis-giorgosΗ ήττα στην Ρόδο από τον αδιάφορο Κολοσσό έφερε τον Άρη στην δύσκολη θέση του να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και αναπόφευκτα να ψαλιδίσει τις ελπίδες του για κάτι καλό σε αυτά.

Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου ωστόσο ο Μιχάλης Πελεκάνος πέτυχε τρία αξιοσημείωτα ατομικά στατιστικά επιτεύγματα. Με τα τρία τρίποντα στα οποία ευστόχησε έφτασε τα 300 στην καριέρα του στην Α1 (έχει συνολικά 300/963) ενώ με το ένα επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε έφτασε επίσης τα 300 στο πρωτάθλημα.

Ακόμη ο 33χρονος διεθνής άσος μοίρασε έξι ασίστ στο ματς του Βενετόκλειου δείχνοντας μία άλλη πτυχή του παιχνιδιού του. Μάλιστα αυτή είναι η κορυφαία επίδοση του στην Α1 αφού είχε από πέντε την σεζόν 2010-11 με τον Ολυμπιακό (στο εντός έδρας ματς με το Μαρούσι), την σεζόν 2012-13 με τον Άρη (στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό) και φέτος στο εντός έδρας ματς με τη Νέα Κηφισιά.

Στο μεταξύ ο Σπύρος Μούρτος ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ με τις τέσσερις που μοίρασε στο ματς με τον Κολοσσό. Τόσες είχε φέτος στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Ακόμη ο Μούρτος συμπλήρωσε 100 αμυντικά ριμπάουντ ενώ ο Αντώνης Ασημακόπουλος ξεπέρασε τα 1.300 στο σύνολο και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ τα 200.

Στα 250 ο Στεφανίδης

Από την πλευρά του Κολοσσού το πιο αξιοσημείωτο γεγονός που προέκυψε μέσα από την τελευταία αγωνιστική ήταν το ότι ο Χριστόφορος Στεφανίδης συμπλήρωσε 250 συμμετοχές στην Α1 στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 24 Οκτωβρίου 2004 με το Μαρούσι στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΜΕΝΤ (85-66, είχε δύο πόντους σε 7:51”). Ο Στεφανίδης πάντως θα προσπεράσει τους 1.200 πόντους στην επόμενη σεζόν αφού στο ματς με τον Άρη έφτασε τους 1.196.

Κατά τα άλλα ο Παπαντωνίου ξεπέρασε τις 200 εύστοχες βολές στην Α1 (203/264) και ο Κακαρούδης τις 100 (100/135). Τέλος ο Γιάννης Γεωργαλλής με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στην σεζόν αφού τόσα είχε στο εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα στον πρώτο γύρο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…