Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Μήτσος αγρίεψε

Ο Μήτσος αγρίεψε

diamantidis malaga

diamantidis-malaga

petridis-giorgosΟ Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε θραύση στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, όμως ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν αναμφίβολα ο σταθερότερος παίκτης των “πράσινων” σε αυτήν τη σειρά. Το 17 Χ 3 στο σκοράρισμα το μαρτυρά. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των τελικών και η σύγκριση των αριθμών του ως τώρα στα πλέι οφ με τους αντίστοιχους της κανονικής περιόδου το μαρτυρούν…

plaisio30

Ο 11ος χιλιάρης

Το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο “παλατάκι” έβγαλε ένα ξεχωριστό στατιστικό γεγονός στην καριέρα του “3D“, ο οποίος -με τις τέσσερις εύστοχες βολές που είχε- ξεπέρασε τις 1000 στην Α1, κάτι που μόνο 10 παίκτες είχαν καταφέρει πριν από αυτόν και από το 1986!

Ο Διαμαντίδης μετρά 1.001/1.271 βολές. Παράλληλα ξεπέρασε και τις 700 εύστοχες βολές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, όντας ο δεύτερος στην ιστορία των “πράσινων“, πίσω βέβαια από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (954).

Έτοιμος για διπλή κατάρριψη

Τα ατομικά επιτεύγματα θα συνεχιστούν -όπως όλα δείχνουν- και στους τελικούς για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος (με τους 17 πόντους που πέτυχε στην Πυλαία) ξεπέρασε τους 2.900 με την πράσινη φανέλα στο πρωτάθλημα και χρειάζεται άλλους 41 για να ανεβεί στη 2η θέση στην ιστορία της ομάδας στην Α1. Εκεί βρίσκεται ο Μάικ Μπατίστ με 2.948.

Ακόμη πιο κοντά όμως είναι για τον Διαμαντίδη η είσοδος του στην κορυφαία 10άδα των σκόρερ της κατηγορίας από το 1986. Ο Διαμαντίδης μετράει 4.029 πόντους και φυσιολογικά μέσα από τους τελικούς με τον Ολυμπιακό θα ξεπεράσει τόσο τον 10οο Παναγιώτη Φασούλα (4.046), όσο και τον 99ο Νίκο Χατζηβρέττα (4.048). Το ίδιο όμως θα κάνει και ο Σπανούλης, που είναι έξι πόντους πίσω από τον πρώην συμπαίκτη του.

Κατά τα άλλα μέσα από το τρίτο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Στεφάν Λάσμε συμπλήρωσε 60 συμμετοχές στην ελληνική λίγκα, για να ξεπεράσει ταυτόχρονα τα 300 ριμπάουντ.
Τα 100 ριμπάουντ ξεπέρασε ο Ρόκο Ούκιτς και τις 50 ασίστ ο Τζέιμς Γκιστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…