Κεντρική Διεθνή Νίκες για τους γηπεδούχους

Νίκες για τους γηπεδούχους

logan alba berlin

logan_alba berlin

Το πρωτάθλημα Γερμανίας ολοκληρώθηκε ως προς την κανονική του διάρκεια καθώς διεξήχθη και η 34η αγωνιστική με τους γηπεδούχους να επικρατούν στα επτά από τα εννιά ματς. Εκκρεμεί η εξ’ αναβολής αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Άλμπα Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (4/5) ούτως ώστε να ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Όπως και να έχει τα ζευγάρια που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ έγιναν γνωστά αφού δεν θα επηρεαστεί η κατάταξη των ομάδων μετά την αναμέτρηση στο Μόναχο. Επίσης υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία η Ράστα και η Βούρζμπουργκ η οποία ξεκίνησε τη σεζόν με -2.

Απόρθητα “κάστρα”

Κατά τα άλλη η Μπάμπεργκ, η Άλμπα Βερολίνου και η Μπάγερν κατέκτησαν το ροζ φύλλο στους αποψινούς αγώνες τους. Οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν εντός έδρας της Βόννης με 88-68 και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν διψήφια διαφορά από το πρώτο ημίχρονο (39-29) και τη… συντήρησαν μέχρι το φινάλε έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Σάροντ Φορντ και ο Ρακίμ Σάντερς πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος. Ο Τζαμέλ ΜακΛίν (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν ο καλύτερος παίκτης για τη Βόννη η οποία όντας πέμπτη θα αντιμετωπίσει την τέταρτη Όλντενμπουργκ στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας.

Στην κορυφή βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου η οποία και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην postseason. Οι “Βαυαροί” πήραν το διπλό επί της Μπραουνσβάιγκ (83-76) χάρη στις πολύ καλές τρεις περιόδου που πραγματοποίησαν και στην υπεροχή τους στα ριμπάουντ (43 έναντι 31).

Ο Νιχάντ Τζέντοβιτς (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και ο Μάλκολμ Ντιλέινι (14 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Αζάια Σουάν με 21 πόντους. Η Άλμπα Βερολίνου “καθάρισε” τη… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο (επιμέρους σκορ 35-27) στο εντός έδρας ματς με τη Φρανκφούρτη (67-59). Ο Λεβόν Κένταλ και ο Ντέιβιντ Λόγκαν έβαλαν από 12 πόντους έκαστος για τους Βερολινέζους που είναι ούτως ή άλλως τρίτοι.

Από την άλλη ο Κονσταντίν Κλάιν είχε 16 πόντους για τους φιλοξενούμενους. Εύκολο απόγευμα πέρασε και η Όλντενμπουργκ με αντίπαλο τη Λούντβιγκσμπουργκ εντός έδρας (91-79). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 29-16 στο πρώτο δεκάλεπτο και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζούλιους Τζένκινς με 18 πόντους ενώ από τους ηττημένους που τερμάτισαν όγδοοι ο Σον Χαφ τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους.

Το δεύτερο διπλό της ημέρας πέτυχε η Ουλμ επί της Τρίερ με 84-72 και προκρίθηκε στα πλέι οφ ως έκτη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία σε όλο τον αγώνα. Ο Ντάνιελ Τέις με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους την ώρα που από τους ηττημένους δεν ήταν αρκετός ο Μάτις Μούνινγκχοφ (14 πόντοι). Στην έβδομη θέση της βαθμολογίας ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια η Άρτλαντ η οποία συνέτριψε εντός έδρας τη Μίτελντοϊτσερ με 89-69.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου έκαναν επιμέρους σκορ 23-8. Ο Αντόνιο Γκρέιβς με 21 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές. Από τους φιλοξενούμενους ο Άντζελο Καλοϊάρο είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Επίσης με μία τρομερή εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο η Τούμπιγκεν διέσυρε εντός έδρας τη Χάγκεν με 105-86.

Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν το ροζ φύλλο χάρη σε επιμέρους σκορ 35-18 που πραγματοποίησαν σε αυτό το σημείο του ματς. Ο Τζόναθαν Ουάλας (28 πόντοι), ο Ντακουάν Κουκ (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Τάιρον Νας (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ) αποτέλεσαν μία “τριπλέτα-φωτιά” για τους νικητές. Από την άλλη ο Λάρι Γκόρντον έκανε νταμπλ-νταμπλ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ) για τους ηττημένους.

Με νίκη αποχαιρέτισε την κατηγορία η Βούρζμπουργκ η οποία “λύγισε” εντός έδρας τη Μπέιροϊτ με 71-62. Ο Ντομινίκ Γουέιτερς (17 πόντοι) ήταν ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με 44-31 στο 20’ ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Ντένις Σίλεϊ μέτρησε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Τέλος “αντίο” είπε και η Ράστα η οποία έχασε εκτός έδρας από τη Μπρεμερχάβεν (99-89).

Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” με μία εντυπωσιακή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα ήταν πίσω στο σκορ με 71-65 στο 30’ ωστόσο επανήλθαν και με επιμέρους σκορ 99-89 έφτασαν στη νίκη έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ντάριους Άνταμς με 28 πόντους και 11 ασίστ ήταν σούπερ για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Ρίτσαρντ Ουίλιαμς πέτυχε 21 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:
Άλμπα Βερολίνου – Φρανκφούρτη 67-59
Βούρζμπουργκ – Μπέιροϊτ 71-62
Τούμπιγκεν – Χάγκεν 105-86
Τρίερ – Ουλμ 72-84
Όλντενμπουργκ – Λούντβιγκσμπουργκ 91-79
Άρτλαντ – Μίτελντοϊτσερ 89-69
Μπρεμερχάβεν – Ράστα 99-89
Μπάμπεργκ – Βόννη 88-68
Μπραουνσβάιγκ – Μπάγερν Μονάχου 76-83.

Η Βαθμολογία (34η αγωνιστική): Μπάγερν Μονάχου 62 (Σε 33 αγώνες), Μπάμπεργκ 62, Άλμπα Βερολίνου 59 (Σε 33 αγώνες), Όλντενμπουργκ 59, Βόννη 55, Ουλμ 54, Άρτλαντ 54, Λούντβιγκσμπουργκ 52, Μίτελντοϊτσερ 50, Χάγκεν 49, Φρανκφούρτη 48, Μπρεμερχάβεν 46, Τρίερ 46, Μπέιροϊτ 45, Μπραουνσβάιγκ 45, Τούμπιγκεν 44, Βούρζμπουργκ 43 (Ξεκίνησε τη σεζόν με -2), Ράστα 40.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι οφ:

Μπάγερν Μονάχου – Λούντβιγκσμπουργκ
Μπάμπεργκ – Άρτλαντ
Άλμπα Βερολίνου – Ουλμ
Όλντενμπουργκ – Βόννη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…