Κεντρική Διεθνή Μόνη δεύτερη η Σιένα

Μόνη δεύτερη η Σιένα

siena reggio emilia

siena-reggio-emilia

Η Σιένα ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 29ης αγωνιστικής της Serie A καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα με 80-71 και σε συνδυασμό με την ήττα της Καντού έμεινε μόνη της στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την πρωτοπόρο, Αρμάνι Μιλάνο.

Οι πρωταθλητές κατέκτησαν το ροζ φύλλο στην παράταση και ανέβηκαν στο 20-9. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό στο έξτρα πεντάλεπτο όπου βρήκαν τις λύσεις και με επιμέρους σκορ 16-7 έφυγαν με το διπλό. Ο Οθέλο Χάντερ (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Μαρκέζ Χέινς (16 πόντοι, 10 ασίστ) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές.

Στον αντίποδα ο Άντριαν Μπανκς και Αντρέα Ντε Νικολάο πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος για τους ηττημένους που έπεσαν στο 13-16. Ο Ντούσαν Σάκοτα κινήθηκε σε “ρηχά νερά” και τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/3 δίποντα) και 1 ριμπάουντ σε 12 λεπτά.

Το “βιολί” της η Αρμάνι

Την εικοστή τρίτη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Αρμάνι Μιλάνο η οποία επικράτησε εντός έδρας της Σάσσαρι με 88-78. Ήταν το δέκατο έβδομο συνεχόμενο ροζ φύλλο για το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι που έχει “καπαρώσει” την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους πρωτοπόρους, πήραν… κεφάλι με 28-16 στο πρώτο δεκάλεπτο ωστόσο οι γηπεδούχοι επανήλθαν, προηγήθηκαν με 48-44 στο 20’ και στη συνέχεια αύξησαν τη διαφορά.

Σημαντική ήταν η υπεροχή της Αρμάνι στα ριμπάουντ (36 έναντι 26). Ο Ντέιβιντ Μος με 26 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές ενώ ο Γιάννης Αθηναίου ήταν στην 12άδα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του. Ο Κάλεμπ Γκριν με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Κυπελλούχους Ιταλίας.

Έχασε… έδαφος η Καντού

Η Καντού δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Ρέτζιο Εμίλια (83-68) και έχασε… έδαφος στη “μάχη” που δίνει με τη Σιένα για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους, εξασφάλισαν διψήφια διαφορά (59-45) στο 30’ και δεν είχαν πρόβλημα να παραμείνουν σε θέση… ισχύος μέχρι το τέλος. Ο Τζέιμς Γουάιτ με 23 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές που ανέβηκαν στο 15-14 ενώ από τους ηττημένους ο Τζο Ράγκλαντ είχε 14 πόντους.

Ήττα-σοκ για Μπρίντιζι

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η “ουραγός” Πέζαρο η οποία έριξε στο… καναβάτσο τη Μπρίντιζι με 74-70 και πήρε το όγδοο φετινό ροζ φύλλο. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μία σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου με επιμέρους σκορ 25-19 επέστρεψαν από το -2 (51-49) της τρίτης περιόδου και “σόκαραν” τους γηπεδούχους που γνώρισαν την ενδέκατη ήττα τους. Ο Έλστον Τέρνερ με 16 πόντους και ο Ο’ Ντι Ανοσίκε με 8 πόντους αλλά 25 (!) ριμπάουντ ήταν εκπληκτικοί για τους νικητές. Από την άλλη ο Τζερόμ Ντάισον (19 πόντοι) δεν ήταν αρκετός για τους ηττημένους.

Με ανατροπή η Βίρτους Ρόμα

Με μία απίστευτη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βίρτους Ρόμα “λύγισε” εκτός έδρας την Βενέτσια με 83-75 και ανέβηκε στο 16-13. Οι Ρωμαίοι ήταν πίσω στο σκορ με 67-59 στο 30’ ωστόσο βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με ένα εκπληκτικό επιμέρους σκορ 24-8 που πραγματοποίησαν στην τέταρτη περίοδο έφεραν… τούμπα το ματς. Ο Φιλ Γκος με 27 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο ηγέτης των φιλοξενούμενων. Στην αντίπερα όχθη ο Λούκα Βιτάλι σταμάτησε στους 13 πόντους.

Στην παράταση η Μοντεγκρανάρο

Η Μοντεγκανάρο “υπέταξε” εντός την Αβελίνο με 99-96 στην παράταση και με ρεκόρ 9-20 συνεχίζει να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη χάρη σε δύο εύστοχες ελεύθερες βολές του Γιακούμπ Κουντλάτσεκ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Ντανιέλε Τσιντσιαρίνι με 38 πόντους ήταν τρομερός για τους νικητές ενώ ο Ζέλικο Κάλιτς πρόσθεσε 20 πόντους. Από τους ηττημένους ο Γιάκα Λάκοβιτς, ο Ντανιέλε Καβαλιέρο και ο Τζέκελ Φόστερ έβαλαν από 21 πόντους έκαστος.

Νίκες για Πιστόια, Καζέρτα

Τη δέκατη τέταρτη φετινή της νίκη πέτυχε η Πιστόια η οποία κέρδισε εκτός έδρας τη Βίρτους Μπολόνια με 77-70. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 65-50 στο 30’ και συντήρησαν τη διαφορά μέχρι το φινάλε. Ο Τζαχουάν Τζόνσον με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Έμπι Εντούντι είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Τέλος η Καζέρτα “λύγισε” εντός έδρας την Κρεμόνα με 71-65 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 17-11). Κορυφαίος ήταν ο Τζεφ Μπρουκς με 16 πόντους. Στον αντίποδα ο Τζάριους Τζάκσον με 30 πόντους δεν έφτανε για τους ηττημένους.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:
Μοντεγκρανάρο – Αβελίνο 99-96
Αρμάνι Μιλάνο – Σάσσαρι 88-78
Βίρτους Μπολόνια – Πιστόια 70-77
Ρέτζιο Εμίλια – Καντού 83-68
Μπρίντιζι – Πέζαρο 70-74
Βενέτσια – Βίρτους Ρόμα 75-83
Καζέρτα – Κρεμόνα 71-65
Βαρέζε – Σιένα 71-80

Η Βαθμολογία (29η αγωνιστική): Αρμάνι Μιλάνο 51 (Σε 28 αγώνες), Σιένα 49, Καντού 48, Μπρίντιζι 47, Σάσσαρι 46, Βίρτους Ρόμα 45, Ρέτζιο Εμίλια 44, Καζέρτα 44, Πιστόια 43, Βαρέζε 42, Βενέτσια 41, Βίρτους Μπολόνια 40, Αβελίνο 40, Κρεμόνα 38 (Σε 28 αγώνες), Μοντεγκρανάρο 38, Πέζαρο 37.

Επόμενη αγωνιστική (30η, 11/5): Βίρτους Ρόμα – Βαρέζε, Σιένα – Αρμάνι Μιλάνο, Αβελίνο – Ρέτζιο Εμίλια, Πέζαρο – Βενέτσια, Πιστόια – Καζέρτα, Σάσσαρι – Μπρίντιζι, Κρεμόνα – Μοντεγκρανάρο, Καντού – Βίρτους Μπολόνια.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…