Κεντρική NBA Μπρέικ… στο μπρέικ! (vid)
NBA

Μπρέικ… στο μπρέικ! (vid)

russel westbrook thunder clippers

russel westbrook-thunder-clippers

“Θρίλερ” αναμένεται να έχουμε και σε αυτό το γύρο των πλέι οφ αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα. Πέισερς και Θάντερ πήραν τις νίκες σε Ουάσινγκτον και Λος Άντζελες ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας στις σειρές με Χοκς και Κλίπερς αντίστοιχα, οι οποίες όπως διαφαίνεται έχουν (πάρα) πολύ δρόμο μπροστά τους. Λέτε να έχουν πάλι την τιμητική τους τα Game 7;

Τα αποτελέσματα:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ιντιάνα Πέισερς 63-85
Λος Άντζελες Κλίπερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 112-118

Άμυνα, άμυνα και… άμυνα

paul george-pacers-wizards

Οι Πέισερς έκαναν αυτό που ήξεραν καλύτερα και τους οδήγησε στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας, στην κανονική διάρκεια. Έπαιξαν γρανιτένια άμυνα! Μπορεί το αισθητικό αποτέλεσμα να ήταν κατωτέρου επιπέδου, για αγώνα ΝΒΑ, αλλά αυτό είναι το στυλ μπάσκετ που δίνει τις νίκες στην Ιντιάνα και πλέον το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά με τους Ουίζαρντς, διαλύοντας τους μέσα στην Ουάσινγκτον με 85-63.

Ο Πολ Τζορτζ (23π.-8ρ.-4ασ.-3κλ.) ηγήθηκε της επιβλητικής επικράτησης σβήνοντας παράλληλα τον Μπράντλι Μπιλ (16π. με 6/19 σουτ), ο Ρόι Χίμπερτ (14π.-5ρ.-3κοψ.) συνέχισε να αποτελεί το σημείο αναφοράς στις ρακέτες, έχοντας “συνοδοιπόρο” τον Ντέιβιντ Ουέστ (12π.-3ρ.-4ασ.) και κάπως έτσι ήρθε το εμφατικό 85-63!

Οι Ουίζαρντς έμοιαζαν “πελαγωμένοι” από την εξαιρετική άμυνα των φιλοξενουμένων και έχασαν την “μπάλα” (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Μπράντλι Μπιλ περιορισμένο, τον Τζον Ουόλ (15π.-4ρ.-6ασ.) να μην μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα στο επιθετικό κομμάτι και τον Τρέβορ Αρίζα (12π.-15ρ.-3κλ.) να προσπαθεί αλλά χωρίς πολλές αξιώσεις, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έρθουν διαφορετικά για τους “Μάγους“.

Η εξαιρετική άμυνα των Πέισερς διαφαίνεται και στα τραγικά ποσοστά των γηπεδούχων, οι οποίοι σούταραν με 33% εντός παιδιάς (24/73) και 25% (4/16) στα τρίποντα (!), η επιθετική τους λειτουργία ήταν κακή(10 ασίστ) ενώ είχαν και 17 λάθη έναντι 9 των φιλοξενουμένων.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (17-17) και τους Πέισερς μπροστά με “βραχεία κεφαλή” (33-34) στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, οι “Ινδιάνοι” απογειώθηκαν, διατηρώντας την εξαιρετική τους άμυνα και ανεβάζοντας στροφές στην επίθεση, έτρεξαν επιμέρους 26-12 στην τρίτη και 25-18 στην τελευταία περίοδο σημειώνοντας την ευρεία νίκη χωρίς να αφήσουν περιθώρια στους αντιπάλους τους να αντιδράσουν.

Ο Ντουράντ έχει κέφια και… 2-1!

kevin durant-thunder-clips

Οι Θάντερ πήγαν στον Λος Άντζελες αποφασισμένοι να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας και το κατάφεραν επικρατώντας των Κλίπερς με 118-112.

Ο Κέβιν Ντουράντ (36π. με 58% -8ρ.-6ασ.) πήρε από το χέρι την Οκλαχόμα και με τις καθοριστικές συνεισφορές των Ράσελ Ουέστμπρουκ (23π.-8ρ.-13ασ.) και Σερζ Ιμπάκα (20π.-6ρ.), “κεραυνοβόλησαν” το Στέιπλς Σέντερ! Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν τον ρυθμό, τα ριμπάουντ (44 έναντι 33), μετριάζοντας τους αιφνιδιασμούς των αντιπάλων τους χωρίς να τους αφήσουν να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, σούταραν και με εξαιρετικά ποσοστά (44/79 ήτοι 58% εντός παιδιάς) ενώ είχαν και καλύτερη επίδοση, συγκριτικά, στα τρίποντα (35% έναντι 27%).

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, από την άλλη, δεν μπόρεσε να μπει σε ρυθμό ενώ πλήρωσε την ολιγωρία της στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Κορυφαίος ήταν ο Μπλέικ Γκρίφιν (34π.-8ρ.-4ασ.), με τον Κρις Πολ (21π.-16ασ.-3κλ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Ρόλο έπαιξε και η συνεισφορά του πάγκου που ήταν μικρότερη από την αντίστοιχη των Θάντερ. Οι αναπληρωματικοί των Κλιπς προσέφεραν 28 πόντους, με τον Τζαμάλ Κρόφορντ (20π.) να πρωτοστατεί, ενώ οι των “Κεραυνών” πρόσθεσαν 34 πόντους για να ωθήσουν την ομάδα στη νίκη, με τους Καρόν Μπάτλερ (14π. με 3/5 τρ.) και Ρέτζι Τζάκσον (14π.) να ξεχωρίζουν.

Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά κλειστή σε όλη τη διάρκεια, κάτι που καταδεικνύεται και από το γεγονός πως καμία ομάδα δεν έχτισε διψήφια διαφορά σε κανένα από τα 48 λεπτά! Το προβάδισμα εναλλασσόταν διαρκώς αλλά το τέλος των τριών πρώτων δωδεκαλέπτων βρήκε τους Κλίπερς μπροστά, με μικρές διαφορές (33-29, 63-61, 90-86).

Το σημείο που γύρισε τον “διακόπτη” και ανέτρεψε το σκηνικό, ήταν ένα καλάθι-φάουλ του Ντουράντ 3’ μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Θάντερ δεν ξανάχασαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ βοηθούμενοι και από μεγάλα σουτ του Ουέστμπρουκ που έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…