Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μιλάνο 2014 Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ 93-78

Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ 93-78

barcelona cska f4 milan

barcelona-cska-f4-milan

Μιλάνο, αποστολή
psarakis
Τη νίκη που της χαρίζει την τρίτη θέση στην Ευρωλίγκα πήρε η Μπαρτσελόνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 93-78, χάρη στο ξέσπασμα των Καταλανών στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία έκαναν επιμέρους σκορ 17-2.

Πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα ήταν ο Ναβάρο ο οποίος μόλις σε 17 λεπτά συμμετοχής, σημείωσε 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Λάμπε με 17 πόντους, κάνοντας προσωπικό ρεκόρ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον Πασκουάλ για τη μη χρησιμοποίησή του κόντρα στη Ρεάλ.

Από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ, ξεχώρισαν οι Καούν και Κρίστιτς με 13 και 11 πόντους, αντίστοιχα, ωστόσο, οι δύο σέντερ των Ρώσων δεν κατάφεραν να βοηθήσουν σημαντικά στον τομέα των ριμπάουντ, στον οποίο η ομάδα του Μεσίνα είχε μόλις 19, έναντι 39 της Μπαρτσελόνα.

Ο τελικός της… παρηγοριάς ξεκίνησε με χαλαρή διάθεση και από τις δύο ομάδες, χωρίς ιδιαίτερη πρόθεση για άμυνα! Τα πρώτα λεπτά βρήκαν τον Καούν να ξεκινάει κεφάτος, όπως στον ημιτελικό της Παρασκευής, και σημείωσε γρήγορα-γρήγορα 8 πόντους, δίνοντας προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ με 10-4.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 8-4 πλησίασε στο σκορ, μη επιτρέποντας στην ομάδα του Μεσίνα να ξεφύγει από νωρίς. Ωστόσο, τη δουλειά που ξεκίνησε ο Καούν τη συνέχισε ο Κρίστιτς, ο οποίος με προσωπικούς πόντους έστειλε την ομάδα του εκ νέου στο +7 (20-13). Στο σημείο αυτό, η άμυνα της Μπάρτσα “έσφιξε” και δεχόμενη μόλις 4 πόντους σε 3’30’’, κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο -3 (21-24) με πλουραλισμό στην επίθεση.

Η είσοδος του Λάμπε, που δεν αγωνίστηκε λεπτό κόντρα στη Ρεάλ, σήμανε την αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα, με τον φόργουορντ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ να σημειώνει δύο σερί και αναπάντητα τρίποντα και έκανε 6-0 σερί για την ομάδα του.

Οι άμυνες έδειχναν να έχουν πάει… περίπατο και η ισπανική ομάδα κατάφερε να φτάσει ακόμα και στο +7 (37-30) με τρίποντο του Αμπρίνες, ενώ με κάρφωμα του Ντόρσεϊ η διαφορά έφτασε και στους 9 (46-37) και ενώ η Μπαρτσελόνα σημείωσε 25 πόντους σε λιγότερο από 6’30’’!

Η ΤΣΣΚΑ, πάντως, δεν έδειξε διατεθειμένη να παραδοθεί στις ορέξεις της αντιπάλου της και κατάφερε να κάνει επιμέρους σκορ 10-4 μέχρι το ημίχρονο και να μειώσει σε 50-47, με τον Κρίστιτς να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες έδειξαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το αποτέλεσμα και λιγότερο για το θέαμα, γεγονός που οδήγησε σε πιο “σφικτές” άμυνες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε να “χτίζει” μια διαφορά με βασικούς πυλώνες τους Ναβάρο και Χεζόνια, με τον αρχηγό των Καταλανών να σημειώνει οκτώ γρήγορους πόντους, να φτάνει τους 20 και να στέλνει την ομάδα του στο +10 (65-55).

Η διαφορά “κόπηκε” στη… μέση (69-64) στο τέλος του δεκαλέπτου, καθώς η ΤΣΣΚΑ βρήκε σκορ από Ουίμς, Φριτζόν, Χάινς και ένα “τρελό” τρίποντο από τον Πάργκο.

Με την έναρξη των τελευταίων δέκα λεπτών, το παιχνίδι φαινόταν να εξελίσσεται σε ντέρμπι, καθώς η ΤΣΣΚΑ βρισκόταν στο -4 (74-70) ωστόσο, η Μπαρτσελόνα είχε… άλλη άποψη!

Με επιμέρους σκορ 17-2 (!), και τους Λάμπε, Ντόρσεϊ για πρωταγωνιστές, κατάφερε να ξεφύγει και να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη 2’28’’ πριν το τέλος. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά και το μόνο που κατάφερε η ΤΣΣΚΑ ήταν να μειώσει στο τελικό 93-78.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 50-47, 69-64, 93-78.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 9 (12 ριμπ.), Σάδα 2, Χουέρτας 7 (1 τρ., 7 ασίστ), Αμπρίνες 3 (1), Ναβάρο 20 (3), Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 7 (1), Χεζόνια 5, Όλεσον 8 (2), Λάμπε 17 (2), Νάχμπαρ 9, Τόμιτς 6.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 6, Μίτσοφ 7, Φριτζόν 7 (1), Πάργκο 9 (1), Κρίστιτς 11, Ουίμς 8, Βοροντσέβιτς 7 (1), Καούν 13, Κριάπα 2, Χάινς 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
  • rice mvp f4 milano telikos

    Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

    Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…
  • sofo milano final

    Το… δικό μας Μιλάνο (pics)

    Μιλάνο, αποστολή Το φάιναλ φορ έχει περάσει ήδη στην… ιστορία. Η Μακάμπι έγραψε τη δική τη…
  • laso profil

    “Περήφανοι για όσα κάναμε”

    Μιλάνο, αποστολή Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην πηγή, αλλά δεν …
Περισσότερα σε Μιλάνο 2014

Δειτε επισης

Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…