Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Λάθη, λάθη, λάθη”

“Λάθη, λάθη, λάθη”

bartzokas ref pao osfp

bartzokas-ref-pao-osfp

Ο Ολυμπιακός έχασε απόψε μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει το μπρέικ. Αυτό είναι δεδομένο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν στάθηκε όμως εκεί, όσο στο ότι η ομάδα του πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί για να τα καταφέρει. Παρόλ’ αυτά, ο προπονητής των “ερυθρολεύκων” στάθηκε στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

“Πρέπει να σταθούμε σε τρία σημεία. Το πρώτο είναι πως ξεκινήσαμε. Φανήκαμε εντελώς ανέτοιμοι. Διστακτικοί και άτολμοι. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την απόδοσή μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Βελτιώσαμε την άμυνά μας και επιστρέψαμε. Το τρίτο κομμάτι είναι τι έγινε στο τελευταίο λεπτό. Κάναμε τέσσερα λάθη. Μετά το τάιμ άουτ του Παναθηναϊκού κάναμε δύο λάθη και αμέσως μετά δύο λάθη στην επίθεση.

Το μομέντουμ ήταν με το μέρος μας, αλλά κάναμε όσα λάθη χρειαζόντουσαν για να πάρει ο Παναθηναϊκός παιχνίδι. Η σειρά συνεχίζεται στο γήπεδό μας. Η δουλειά μας είναι να αναλύσουμε το παιχνίδι”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος συνέχισε σχολιάζοντας τα λάθη που έκανε η ομάδα του στο τέλος του αγώνα:

“Αυτά τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται από την πίεση για το αποτέλεσμα. Αυτό επηρεάζει την αποφασιστικότητα και τις αποφάσεις τους. Εδώ είναι δύσκολο να κερδίσεις. Δεν με νοιάζει αν το γήπεδο είχε δέκα ή είκοσι χιλιάδες κόσμου. Το αν είχαμε σήμερα την ευκαιρία να κερδίσουμε θα φανεί. Επαναλαμβάνω αν μας έλεγε κανείς ότι θα είμαστε ένα καλάθι πάνω στο σκορ ένα λεπτό πριν τη λήξη, θα έλεγα ότι θα κερδίσουμε.

Χρειάστηκε να κάνουμε 3-4 λάθη μέσα σε μισό λεπτό και χάσαμε. Κι αυτό μας ενοχλεί πολύ. Πρέπει να δούμε γιατί κάναμε αυτά τα λάθη με την ψυχολογία στο μέρος μας”, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την κακή εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη, είπε:

“Η δουλειά των προπονητών είναι να προσπαθεί να ενθαρρύνει τους παίκτες. Η χρονιά είναι μεγάλη. Κάποιοι είναι σε φόρμα και κάποιοι όχι. Ποτέ όμως δεν στοχοποιούμε αν κάποιος είναι καλός ή όχι. Δουλειά του και δικιά μας είναι να δουλέψει περισσότερο για το επόμενο παιχνίδι”, για να καταλήξει:

“Πάντα το πως παίζεις στη μία πλευρά του γηπέδου έχει το πως πας στην άλλη πλευρά. Αν είσαι άτολμος στην επίθεση είσαι άτολμος και στην άμυνα”.

Από την πλευρά του, ο Μάρντι Κόλινς υποστήριξε: “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε τραγική αρχή για κάποιους λόγους που δεν ξέρω. Κάναμε όμως καλή δουλειά στη συνέχεια και γυρίσαμε το παιχνίδι. Στο τέλος όμως κάναμε κάποια σημαντικά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να δουλέψουμε αύριο και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη σε τέτοια παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…