Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Καταδικάζει το ρατσισμό

Καταδικάζει το ρατσισμό

maccabi koupa f4 milan telikos

maccabi-koupa-f4-milan-telikos

Η Ευρωλίγκα πήρε θέση για τα απαράδεκτα ρατσιστικά σχόλια που ειπώθηκαν κατά της Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά την κατάκτηση του τροπαίου από την ισραηλινή ομάδα. Η διοργανώτρια αρχή τόνισε με ανακοίνωση της πως καταδικάζει τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
“Η Ευρωλίγκα επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι καταδικάζει πλήρως τα ρατσιστικά σχόλια που αναπτύχθηκαν στα social media μετά τη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ την περασμένη Κυριακή (18/05) στον τελικό της διοργάνωσης. Η Ευρωλίγκα, ένας αθλητικός θεσμός με ομάδες από δώδεκα διαφορετικές χώρες, αναπτύσσει την ποικιλία γλωσσών, πολιτισμών, φυλών και θρησκειών, ενώ προωθεί το μπάσκετ ως εργαλείο για την ενότητα και την πλήρη ολοκλήρωση των εθνοτήτων.

Η Ευρωλίγκα θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να περιορίσει κάθε είδους διάκριση, καθώς και να εξαλείψει ρατσιστικές συμπεριφορές. Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που έκαναν τα συγκεκριμένα σχόλια να έμαθαν από τους Ισπανούς, Ρώσους και Ισραηλινούς φίλους του μπάσκετ που ταξίδεψαν στο Μιλάνο και συνυπήρξαν αρμονικά με γνώμονα τον σεβασμό κι έχοντας το ίδιο πάθος, το μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να περιορίσει τις ρατσιστικές συμπεριφορές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…