Κεντρική NBA Κάρτερ-Ουίλιαμς ο ρούκι της χρονιάς
NBA

Κάρτερ-Ουίλιαμς ο ρούκι της χρονιάς

michael carter williams

michael-carter-williams

Την εντυπωσιακή του παρουσία κατά τη φετινή σεζόν, που ήταν και η πρώτη του στο ΝΒΑ, αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ο Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς ο οποίος κέρδισε το βραβείο του ρούκι της χρονιάς, όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Συγκεκριμένα, ο γκαρντ των Σίξερς συγκέντρωσε 569 βαθμούς με 104 από τις συνολικά 124 ψήφους πρώτης θέσης! Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Βίκτορ Ολαντίπο των Οράντο Μάτζικ με 364 βαθμούς και τρίτος είναι ο Τρέι Μπιουρκ των Γιούτα Τζαζ με 96 βαθμούς.

Ο νικητής Κάρτερ-Ουίλιαμς ήταν νούμερο 11 στα ντραφτ, ωστόσο, οι επιδόσεις του ήταν πραγματικά εντυπωσιακές τελειώνοντας τη σεζόν με 16.7 πόντους, 6.3 ασίστ και 6.2 ριμπάουντ. Έτσι, έγινε μόλις ο τρίτος ρούκι που καταφέρνει να διατηρεί την πρωτιά και στην τρεις στατιστικές κατηγορίες μεταξύ των πρωτάρηδων, μετά τους Όσκαρ Ρόμπερτσον και Άλβαν Άνταμς.

Λίγα λεπτά μετά την ανάδειξή του ως κορυφαίου ρούκι, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, τονίζοντας: “Είναι ένα καταπληκτικό βραβείο και το εκτιμώ πολύ, αλλά θα το άλλαζα για να είμαι στα πλέι οφ, γιατί το παιχνίδι είναι για να κερδίζεις. Πλέον, στόχος μου είναι να πετύχει κάτι τέτοιο η ομάδα μου την επόμενη σεζόν, κάτι που θέλω πολύ να ζήσω”.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των Φιλαδέλφεια Σίξερς, Μπρετ Μπράουν δήλωσε: “Βλέποντας κανείς τα στατιστικά του κατά τη διάρκεια της σεζόν καταλαβαίνει τι έχει πετύχει. Κάθε μέρα δίπλα στον Μάικλ, καταλαβαίνεις ολοένα και περισσότερο το μεγαλείο του. Έχει την προοπτική να γίνει πραγματικά σπουδαίος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…