Κεντρική Basket League Άρης “Κάναμε υπέρβαση”

“Κάναμε υπέρβαση”

minic asimakopoulos st kipello

minic-asimakopoulos-st-kipello

Ο προπονητής του Άρη, Μίλαν Μίνιτς, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του τόσο στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όσο και σε όλη τη χρονιά. Χαρακτηριστικά τόνισε:

“Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Να πάρουμε εμπειρίες για τη συνέχεια. Κι όταν λέω συνέχεια εννοώ την επόμενη χρονιά. Γιατί, ο κορμός της ομάδας θα μείνει ο ίδιος. Σήμερα παίξαμε με υπομονή στην επίθεση κάτι που φαίνεται και από τα μόνο 9 λάθη. Παρουσιαστήκαμε κακοί κάτω από το καλάθι, όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε δυνατή άμυνα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια.

Συγχαρητήρια και ευχαριστώ στους παίκτες μου. Ευχαριστώ και τον κ. Αγγέλου που έφτιαξε ένα καλό σύνολο με το οποίο δούλεψα. Είχαμε ως στόχο και τα αποτελέσματα ως ομάδα. Αφήσαμε ένα καλό παίκτη (Αθηναίου) μέσα στη χρονιά. Μία δύσκολη αλλά σωστή απόφαση από τη διοίκηση.

Βασικός μας στόχος ήταν να μη μπούμε σε περιπέτειες. Πολεμήσαμε μέχρι τέλους για την 6η θέση. Τη χάσαμε στο ένα παιχνίδι, όπου παίξαμε περισσότερο ατομικά. Για αυτό το λόγο χάσαμε. Θέλω να σας πω όμως κάτι. Μετά τις 3 συνεχείς ήττες με Απόλλωνα, όπου έφταιγα εγώ και έπρεπε να είχαμε κερδίσει, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όλοι γράφατε “που θα πάει ο Άρης”. Μπορούμε και τώρα να τα ψάξουμε και να τα βρούμε και θα καταλάβετε τι εννοώ. Τι περιμένατε και τι κάναμε“!

Για το μέλλον του στην ομάδα, στο οποίο αναφέρθηκε: “Μίλησα για το παιχνίδι συγκεκριμένα και λίγο για τη νέα σεζόν. Οι παίκτες έχουν 10 μέρες ρεπό και όποιος θέλει μετά κάνει προπονήσεις. Γενικά σας μίλησα, όχι με λεπτομέρειες.

Για το αν είναι πετυχημένη η φετινή χρονιά: “Κάναμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε“.

Για το λόγο που θεωρεί σωστή την απόφαση πώλησης του Αθηναίου: “Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Σας είπα ότι χάσαμε ένα καλό παίκτη, αλλά κερδίσαμε σε ομαδικότητα”.

Τους συμπαίκτες του στον Άρη στη Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Ο αρχηγός των γηπεδούχων δήλωσε: “Δε μπορούμε να πούμε πολλά για τόσο για το παιχνίδι όσο και για τη σειρά. Η διαφορά είναι τεράστια. Εμείς θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο τηρουμένων των αναλογιών. Ήταν μία μεταβατική περίοδος με πολλές δυσκολίες. Το γνωρίζαμε αυτό.

Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό μαζί με τα νέα παιδιά στην ομάδα που πήραν ευκαιρίες. Κάναμε την υπέρβαση με την πρόκρισή μας στον Τελικό του Κυπέλλου και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε και την είσοδό μας στα play off.

Η ήττα από τον Κολοσσό μας πλήγωσε, αλλά με βάση τις συνθήκες που επικρατούσαν υπερβάλλαμε εαυτούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση. Ξέρουμε τα ζόρια που αντιμετωπίζει. Ευχαριστούμε τον προπονητή που ήρθε σαν “ουρανοκατέβατος” στην ομάδα.

Όχι με βάση την αξία του, αλλά με βάση τη χρονική στιγμή που ήρθε. Μας βοήθησε και μας έμαθε πράγματα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο. Το ζεστό χειροκρότημά του στο τέλος αποτελεί την αναγνώριση της φετινής μας προσπάθειας. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Τον ευχαριστούμε πολύ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…