Κεντρική NBA “Επικές” μάχες (vid)
NBA

“Επικές” μάχες (vid)

collison clippers thunder

collison-clippers-thunder

Δύο, πραγματικά, εκπληκτικές αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στα Game 4 των ημιτελικών στις περιφέρειες. Οι Θάντερ με φανταστική εμφάνιση έδειχναν πως θα πάρουν πανηγυρικά το “διπλό” στο Λος Άντζελες και θα γυρίσουν στην Οκλαχόμα για να κλείσουν τη σειρά.

Οι Κλίπερς όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ασύλληπτη αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά πήραν το ροζ φύλλο και ισοφάρισαν (2-2). Στη θέση των Θάντερ μπήκαν οι Ουίζαρντς, στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς, με τους Πέισερς να ανακάμπτουν (νωρίτερα από ότι Κλίπερς) και να παίρνουν θριαμβευτικά τη νίκη που τους φέρνει σε απόσταση βολής από τους ημιτελικούς της Ανατολής (3-1).

Τα αποτελέσματα:
Λος Άντζελες Κλίπερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 101-99
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ιντιάνα Πέισερς 92-95

ΜΑΤΣΑΡΑ με επική ανατροπή!

paul-clippers-thunder

Οι Θάντερ είχαν προβάδισμα 16 πόντων (66-82) 9 λεπτά πριν την κόρνα της λήξης έχοντας κάνει εκπληκτικό παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο. Τότε ήταν που βγήκε μπροστά ο Κρις Πολ (23π.-5ρ.-10ασ.-4κλ.). Ο ηγέτης των Κλίπερς το πήρε πάνω του και με συνεχόμενους πόντους, ασίστ και κλεψίματα έφερε τα πάνω κάτω ενώ το καλάθι του Ντάρεν Κόλισον (18π.-7ρ.) 32’’ πριν το τέλος ήταν και αυτό που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των γηπεδούχων (101-99).

Ο Κέβιν Ντουράντ (40π.-7ρ.-3ασ.-2κλ.-2κοψ.), από την άλλη, έκανε απίστευτο παιχνίδι όπως και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (27π.-6ρ.-8ασ.-3κλ.) που οργάνωσε ιδανικά το παιχνίδι. Αμφότεροι “κουβάλησαν” τους “Κεραυνούς” σε όλο το ματς αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν και το ροζ φύλλο αγώνα κάνοντας φανερή την έλλειψη ποιοτικών λύσεων για την ομάδα του Σκοτ Μπρουκς.

Οι Κλίπερς αυτό το στοιχείο το διαθέτουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, παίρνοντας κρίσιμα καλάθια από τον Τζαμάλ Κρόφορντ (18π.-5ρ.-3ασ.) και , όπως προείπαμε, τον Κόλισον αμφότεροι προερχόμενοι από τον πάγκο. Ο Μπλέικ Γκρίφιν (25π.-9ρ.-2ασ.) δεν ήταν καλός, αρχικά, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα με φάουλ όμως στα τελευταία καθοριστικά λεπτά ήταν αυτός που έπρεπε.

Στα αξιοσημείωτα οι μεγαλοπρεπέστατες τάπες με τις οποίες, ο Σερζ Ιμπάκα (8π.-5ρ.-4κοψ.) φιλοδώρησε τους Γκρίφιν, Τζόρνταν, Πολ στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Θάντερ ξεκίνησαν “καλπάζοντας” το ματς με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο +17 (15-32) –έχοντας φτάσει και το +22 (7-19)– και το τέλος του ημιχρόνου να αναγράφει 46-57 στον ηλεκτρονικό πίνακα. Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο τρίτο δωδεκάλεπτο (63-75 ).

Η “διαστημική” τελευταία περίοδος των Κλίπερς (38-24 επιμέρους) ήταν αυτή που τους έδωσε τη νίκη, η οποία βέβαια οφείλεται και σε κάποιες βιαστικές και επιπόλαιες επιθέσεις στις οποίες επιδόθηκαν οι Θάντερ (κυρίως ο Ουέστμπρουκ) στις τελευταίες κατοχές. Η πρώτη ισοφάριση ήρθε στο 1:50 πριν το τέλος (94-94) και το πρώτο προβάδισμα για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, με 1:23 να απομένουν (97-95) με τον Ντουράντ να πασχίζει να κρατήσει την Οκλαχόμα στο παιχνίδι σημειώνοντας μεγάλα και δύσκολα καλάθια.

Το τρίποντο που επιχείρησε ο Ουέστμπρουκ στην εκπνοή βρήκε στο σίδερο όπως και το εξ επαφής σουτ του Ιμπάκα, το οποίος εν τέλει έγινε ετεροχρονισμένα.

Μια νίκη μακριά….!

george-pacers-wizards

Ακόμα ένα φανταστικό παιχνίδι διαδραματίστηκε χθες βράδυ το οποίο είχε παρόμοια εξέλιξη με τον παιχνίδι στο Λος Άντζελες. Οι Ουίζαρντς είχα φτάσει να προηγούνται και με 19 πόντους (55-38) αλλά οι Πέισερς με ηγέτη τον ασταμάτητο Πολ Τζορτζ ανέτρεψαν την κατάσταση, επιβλήθηκαν με 95-92 και χρειάζονται μια νίκη -με το παιχνίδι στην Ιντιάνα να ακολουθεί- για να προκριθούν στους ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας!

Ο 24χρονος φόργουορντ των “Ινδιάνων“, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ, τελείωσε το ματς με 39 πόντους (5/10 διπ.-7/10 τρ.-8/10 βολές) έχοντας τρομακτικά ποσοστά ενώ είχε ακόμα 12 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Ο Ρόι Χίμπερτ (17π.-9ρ.-2κοψ.) συνεχίζει την ανοδική πορεία και μαζί με τους Ντέιβιντ Ουέστ (14π.-3ρ.-8ασ.), Τζορτζ Χιλ (15π.-2ρ.-4ασ.) πλαισίωσαν ιδανικά τον Τζόρτζ.

Οι Ουίζαρντς είχαν εξαιρετική απόδοση το πρώτο ημίχρονο με τους Μπράντλι Μπιλ (20π.-5ρ.-5ασ.-3κλ.) και Τρέβορ Αρίζα (16π.-9ρ.-3κλ.) να τους οδηγούν ενώ είχαν ακόμα 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Κανένας όμως δεν ήταν ικανός να ανακόψει τον φοβερό ηγέτη των Πέισερς.

Στα του αγώνα, οι “Μάγοι” μετά το κλειστό πρώτο δωδεκάλπετο (26-27), απογειώθηκαν στη δεύτερη περίοδο και με επιμέρους 29-11, πήγαν στα αποδυτήρια με “αέρα” 17 πόντων (55-38).

Το comeback των φιλοξενουμένων ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο, το τέλος της οποίας τους βρήκε πίσω με μόλις ένα πόντο (72-71). Παρ’ όλα αυτά άργησαν να ισοφαρίσουν ή να περάσουν μπροστά κάτι που έκαναν 2:30 πριν το τέλος (89-90) γέρνοντας εν συνεχεία την πλάστιγγα υπέρ τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…