Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Δυναμικό ξεκίνημα

Δυναμικό ξεκίνημα

panathinaikos apollon

panathinaikos-apollon

H “αυλαία” ανοίγει αύριο για τα πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ τα οποία αναμένουμε με ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνουν δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις, πλην “αιωνίων” φυσικά οι οποίοι δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα, ως συνήθως.

Τρίτη 6 Μαΐου

Ολυμπιακός – Άρης
Ο Ολυμπιακός νίκησε με τεράστια διαφορά, 32 πόντων, τον Άρη στο ΣΕΦ (93-61) ενώ έφυγε και με το “διπλό” από τη Θεσσαλονίκη (64-59) έχοντας πολύ πιο δύσκολο έργο όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ. Οι “ερυθρόλευκοι” αναμένεται να έχουν μια άνετη νίκη εκ νέου στο ΣΕΦ. Ο Άρης πραγματοποίησε καλή χρονιά ξεπερνώντας το εμπόδιο της FIBA που του απαγόρευε να αγοράσει ξένους παίκτες λόγω της προσφυγής ορισμένων εξ αυτών στην Παγκόσμια Ομοσπονδία λόγω οφειλών της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου, στηριζόμενος σε Έλληνες νεαρούς κατά κύριο λόγο πάικτες, για πρώτη φορά ύστερα από 9 χρόνια ενώ και στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις.
Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 16:05
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Γκούμας, Μητσόπουλος

Πανιώνιος – ΚΑΟΔ
Ο Πανιώνιος συνέχισε να αποτελεί την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, πέραν των αιωνίων, τερματίζοντας ξανά στην τρίτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Όμως ο ΚΑΟΔ είναι μια ομάδα από την οποία δεν έχει καλές αναμνήσεις καθώς τον ώθησε σε βαριά ήττα (76-63) στη Δράμα ενώ στη Νέα Σμύρνη νίκησε δύσκολα για 6 πόντους (77-71). Οι Δραμινοί έκαναν εκπληκτική πορεία φέτος και την εξαργύρωσαν με τη συμμετοχή στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το μεγαλύτερο παράσημο όμως αποτελεί η επικράτηση επί του Ολυμπιακού, στο “Δημήτρης Κραχτίδης“, εκεί όπου παραλίγο να κάνουν το αδιανόητο και ακατόρθωτο μέχρι στιγμής. Να νικήσουν δηλαδή μέσα στην ίδια σεζόν και τους δύο “αιωνίους“, καθώς “λύγισαν” από τον Παναθηναϊκό στην παράταση. Αναμένονται δυνατές συγκρούσεις.
Κλειστό: ΚΓ Νέας Σμύρνης
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Καλδίρης, Διαμαντής

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πάτρας
Μόλις πριν δύο μέρες (το Σάββατο 03/05) συγκρούστηκαν οι δύο ομάδες για την τελευταία αγωνιστική της Α1, στην Πάτρα, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει ευρεία νίκη και τον Απόλλωνα να εμφανίζεται δεόντως ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο. Οι Πατρινοί έφτασαν κοντά στο να κάνουν την έκπληξη και να φύγουν με το “διπλό” από ΟΑΚΑ, στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους. Χωρίς δυσκολία, αναμένεται, να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη.
Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Παπαπέτρου, Ταβουλαρέας, Πουρσανίδης Κ.

ΠΑΟΚ – Νέα Κηφισιά
Ίσως το πιο δυνατό και ανταγωνιστικό ζευγάρι αυτού του πρώτου γύρου των πλέι οφ. Από μια νίκη (εντός έδρας) έχει η κάθε ομάδα, στην κανονική διάρκεια της Α1, και μάλιστα με ακριβώς την ίδια διαφορά πόντων (95-86 και 92-83). Αμφίρροπες μάχες αναμένονται καθώς και εξαιρετικό μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε, όπως και πέρυσι, στην τέταρτη θέση δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αποδεικνύοντας πως δικαίως λογίζεται στους δυνατούς. Η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ακούει στο όνομα, Νέα Κηφισιά. Η “νεοφώτιστη” ομάδα στην παρθενική της συμμετοχή στην Α1 “τρέλανεκόσμο με την ονειρική πορεία που πραγματοποίησε. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τελικό απολογισμό 14 νίκες και 12 ήττες, αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ ενώ το τρίμηνο ΙανουαρίουΜαρτίου έκανε μαγικές εμφανίσεις νικώντας όποιον βρισκόταν στο διάβα της (εκτός του Παναθηναϊκού).
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα:20:00
Διαιτητές: Σχινάς, Γκοντάς, Ψαριανός.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…