Κεντρική Ασίστ Basketbase Δεν είναι… αναλώσιμοι

Δεν είναι… αναλώσιμοι

Φραγκιάς

fragias

petridis-giorgosΣε αντίθεση με την συνήθη τακτική των ελληνικών ομάδων που παραδοσιακά αλλάζουν με ευκολία τους προπονητές τους, φέτος η τακτική αυτή ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Αυτό γιατί 8 στις 14 άρχισαν και τελείωσαν ή τελειώνουν την σεζόν με τον ίδιο τεχνικό.

Οι ομάδες που επέλεξαν να πορευτούν από την αρχή ως το τέλος της περιόδου με τον ίδιο προπονητή ήταν οι: Απόλλωνας (Νίκος Βετούλας), ΚΑΟΔ (Νέναντ Μάρκοβιτς), Νέα Κηφισιά (Ηλίας Παπαθεοδώρου), Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας), Πανελευσινιακός (Γιώργος Σκαραφίγκας), Πανιώνιος (Γιάννης Σφαιρόπουλος), ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος), Τρίκαλα (Κώστας Φλεβαράκης).

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να πούμε πως στην περσινή σεζόν οι ομάδες που δεν προχώρησαν σε αλλαγή στον πάγκο τους ήταν έξι: Απόλλωνας (Νίκος Βετούλας), Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας), Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης), Πανελευσινιακός (Γιώργος Σκαραφίγκας), ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος) και Περιστέρι (Τζίμης Κουστένης).

Ακατάρριπτο λογικό για χρόνια θα μείνει το ρεκόρ της προπέρσινης σεζόν στην οποία μόνο μία από τις 13 ομάδες προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Ήταν ο Ικαρος που πορεύτηκε για 15 αγωνιστικές με τον Άρη Λυκογιάννη και τον αντικατέστησε με τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Οι υπόλοιπες 12 έμειναν σταθερές στις αρχές επιλογές τους!

Επιστρέφοντας στα της φετινής σεζόν και ως προς αυτές τις ομάδες που για τους δικούς τους λόγους προχώρησαν στην διάρκεια της σεζόν σε αλλαγή στους πάγκους τους

ΑΡΗΣ: Την επομένη της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου οι “κίτρινοι” υποχρεώθηκαν να αποχαιρετίσουν τον Βαγγέλη Αγγέλου που συνέχισε στην Εφές έχοντας απολογισμό φέτος στο πρωτάθλημα τέσσερις νίκες και έξι ήττες στις πρώτες 10 αγωνιστικές. Τον διαδέχτηκε ως υπηρεσιακός ο Παρασκευάς Μουρατίδης που κοουτσάρισε την ομάδα σε τρία ματς με απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες. Με την έναρξη του δεύτερου γύρου ανέλαβε ο Μίλαν Μίνιτς που έχει ως τώρα ρεκόρ 7-6.

ΙΚΑΡΟΣ: Τρεις προπονητές πέρασαν και από τον πάγκο της ομάδας της Χαλκίδας. Την σεζόν άρχισε ο Γιώργος Καλαφατάκης που είχε μείνει από την προηγούμενη. Εμεινε στο τιμόνι του Ικάρου μέχρι και την 8η αγωνιστική αλλά με απολογισμό 2-6, λύθηκε το συμβόλαιο του.

Ο Αρης Λυκογιάννης επελέγη για να βγάλει την ομάδα από τα δύσκολα επιστρέφοντας στον πάγκο της από την 9η αγωνιστική. Εμεινε μέχρι και την 17η αλλά ο απολογισμός του ήταν αρνητικός (2-7). Την σεζόν έκλεισε ο Θανάσης Γιαπλές που ανέλαβε από την 18η αγωνιστική και τελικά είχε ρεκόρ 3-6.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Στην περσινή σεζόν ο Δημήτρης Λιόγας κοουτσάρισε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και πανηγύρισε την σωτηρία της ομάδας. Φέτος έμεινε μέχρι την 19η αγωνιστική για να αποχωρήσει με απολογισμό 5-14 και να αναλάβει το δύσκολο έργο των τελευταίων αγωνιστικών, ο Τζίμης Κουστένης που τελικά είχε ρεκόρ 2-4 που δεν ήταν αρκετό για να σωθεί ο Ηλυσιακός.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Ο Βασίλης Φραγκιάς πρόλαβε να κοουτσάρει τους Ροδίτες μόνο για τα πρώτα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος για να αποχωρήσει με απολογισμό 1-5. Τον διαδέχτηκε για το ματς της 7ης αγωνιστικής στην Δράμα κόντρα στον ΚΑΟΔ ο Μιχάλης Κουταλιανός με τον οποίο πανηγύρισε ένα πολύτιμο “διπλό”.

Στη συνέχεια ανέλαβε από την 8η μέχρι και την 20η αγωνιστική ο Δημήτρης Πρίφτης που στον πάγκο του Κολοσσού μέτρησε ρεκόρ 5-8 για να αποχωρήσει προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ετσι από την 21η αγωνιστική ανέλαβε ξανά ο Μιχάλης Κουταλιανός που ως το τέλος του πρωταθλήματος είχε ρεκόρ 4-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η εντός έδρας ήττα από την σχεδόν αδιάφορη Λαμποράλ Κούτσα για την 9η αγωνιστική του ΤΟΡ16 της Ευρωλίγκας αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” του Αργύρη Πεδουλάκη που απολύθηκε παρότι επί των ημερών του ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 στους εγχώριους τίτλους με ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα.

Τον διαδέχτηκε ο μάνατζερ και θρύλος της ομάδας Φραγκίσκος Αλβέρτης κάνοντας την πρώτη του προπονητική απόπειρα. Ο “Φράγκι” έκανε ντεμπούτο στην 10η αγωνιστική του ΤΟΡ16 της Ευρωλίγκας κόντρα στην Εφές με νίκη εκτός έδρας ενώ κοουτσάρισε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα για την 21η αγωνιστική κόντρα στον Ηλυσιακό.

Ο Πεδουλάκης είχε φέτος στο πρωτάθλημα ρεκόρ 19-1 (49-5 συνολικά στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην Α1) ενώ ο Αλβέρτης είναι αήττητος ως τώρα στο πρωτάθλημα (6-0) ενώ στην Ευρωλίγκα το ρεκόρ του ήταν 5-5.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Από ένα γύρο πέρασαν στον πάγκο του ΑΓΟΡ φέτος, ο Θανάσης Γιαπλές και ο Γιώργος Καλαφατάκης έχοντας τον ίδιο απολογισμό: πέντε νίκες και οχτώ ήττες! Ηταν μία ιδιαίτερη περίπτωση αυτή της παρουσίας δύο προπονητών σε δύο διαφορετικούς πάγκους στην ίδια σεζόν (ο Ικαρος ήταν η άλλη ομάδα).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…