Κεντρική Διεθνή Βαλένθια-Ούνικς 80-67

Βαλένθια-Ούνικς 80-67

valencia unics

valencia-unics

Έκανε το πρωτο βήμα…

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον πρώτο τελικό κόντρα στην Ούνικς Καζάν η Βαλένθια για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι αντέδρασε στην τελευταία περίοδο, ανακτώντας ορισμένες ελπίδες για την ανατροπή στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί σε έξι μέρες στη Ρωσία.

Η ισπανική ομάδα δείχνει να είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση, καθώς μετά το “διπλό” στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και την επιθετική συγκομιδή των 110 πόντων, έκανε επίδειξη δύναμης και απέναντι στην Ούνικς για 30′ και μάλιστα σε ένα παιχνίδι με την κρισιμότητα του τελικού.

Στα ελαφρυντικά της ρωσικής ομάδας ανήκει η απώλεια του Κώστα Καϊμακόγλου λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, καθώς ο Έλληνας φόργουορντ τραυματίστηκε στην προθέρμανση και στέρησε από την ομάδα του ένα σημαντικό “όπλο”.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ντόελμαν ο οποίος σε ορισμένα σημεία έδειχνε να οδηγεί μόνος του επιθετικά τη Βαλένθια και τελείωσε το ματς με 28 πόντους, ενώ Ρίμπας και Ντούμπλιεβιτς πρόσφεραν βοήθειες με 14 και 12 πόντους, αντίστοιχα.

Από την πλευρά της, η Ούνικς είχε για πρώτο σκόρερ των Βερεμένκο με 19 πόντους, ενώ δεν ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τον MVP του Eurocup, καθώς ο Γκούντελοκ ήταν αρκετά άστοχος, σημείωσε μόλις 9 πόντους και χρεώθηκε γρήγορα με φάουλ.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή ότι ήταν περισσότερο “διψασμένοι” για τη νίκη και με εξαιρετική παρουσία στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν να προηγηθούν με 27-12. Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στα επόμενα δέκα λεπτά, καθώς η Βαλένθια συνέχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση, κρατώντας παράλληλα χαμηλά την Ούνικς και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 49-27, ενώ ένα επιμέρους σκορ 25-17 στο τρίτο δεκάλεπτο, εκτόξευσε τη διαφορά στο +30 (74-44).

Η τελευταία περίοδος, όμως, ήταν διαφορετική και η Ούνικς έδειξε αποφασισμένη να μην κριθεί η υπόθεση τίτλος από το πρώτο παιχνίδι. Με εξαιρετική άμυνα, χάρη στην οποία κράτησε τη Βαλένθια στους έξι πόντους, έκανε επιμέρους σκορ 23-6, κάλυψε τους 17 από τους 30 πόντους της διαφοράς και περιόρισε την έκταση της ήττας της στους 13 πόντους.

Έτσι θα κυνηγήσει στην έδρα της ακόμα μια ανατροπή μετά από αυτή που πέτυχε στα ημιτελικά κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 49-27, 74-44, 80-67.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Περάσοβιτς): Ρίμπας 14 (2), Ντόελμαν 28 (2 τρ., 6 ριμπ.), Φαν Ρόσομ 2, Σάτο 2, Λίτστσουκ 4, Λούσιτς, Ντούμπλιεβιτς 12, Μαρτίνεθ 7 (2), Λαφαγιέτ 8 (1/7 τρ., 7 ασίστ), Αγκιλάρ 3 (1).
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Τρινκιέρ): ΜακΚι, Ζήσης 3, Χαρανγκόντι 14 (1), Σεργκέεφ 5 (1), Βερεμένκο 17, Βουγιούκας 5, Σοκόλοφ, Αντίποφ, Γκούντελοκ 9 (1), Έιντσον 10 (2 τρ., 11 ριμπ.), Κουρμπάνοφ 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…