Κεντρική NBA “Αντίο” από Καπόνο
NBA

“Αντίο” από Καπόνο

kapono panathinaikos

kapono-panathinaikos

Ήταν δεδομένο, πλέον είναι και επίσημο! Τέλος στην καριέρα έβαλε ο Τζέισον Καπόνο ο οποίος αφού έκλεισε ένα χρόνο στην… ανεργία, καθώς μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να βρει άλλο συμβόλαιο, αποφάσισε να αποχαιρετήσει την ενεργό δράση, σύμφωνε με ρεπορτάζ του Ντέιβιντ Πικ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήρθε στη χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2012, ένα μήνα μετά την οριστική συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, για να ενισχύσει την προσπάθεια των “πρασίνων”, ωστόσο σε κανένα σημείο της τρίμηνης παρουσίας του δεν κατάφερε να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Καπόνο αποτελούσε συχνά-πυκνά “μαύρη τρύπα” στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και με μοναδικό του πλεονέκτημα την αποτελεσματικότητά του έξω από τη γραμμή των 6.75, δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αργύρη Πεδουλάκη, δεδομένης της αδιαφορίας που επιδείκνυε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας είχε μέσο όρο μόλις 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ, με 33% στα δίποντα!

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, διαμαρτυρόμενος για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του, χωρίς όμως να κάνει κάτι εντός παρκέ για να τον αυξήσει και να βοηθήσει την ομάδα. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι μετά την αποχώρησή του ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με “σκούπα”!

Προμήνυμα όλων αυτών, πάντως, ήταν και η πορεία του Καπόνο στον “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ. Μετά τις πρώτες εξαιρετικές του χρονιές, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2006-07 όταν με τη φανέλα των Μαϊάμι Χιτ είχε 51.4% στα τρίποντα, στις δύο χρονιές πριν την έλευσή του στη χώρα μας, “έπεσε” στο 12.5% και το 29.6% με τη φανέλα των Σίξερς και των Λέικερς, αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…