Κεντρική Διεθνή Ανατροπή και “τέζα” η Χίμκι

Ανατροπή και “τέζα” η Χίμκι

khimki nihzni

khimki-nihzni

Την πρώτη φετινή της ήττα στη βαλτική λίγκα γνώρισε η Χίμκι η οποία έχασε εντός έδρας από τη Νίζνι με 78-76 στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το “μπαμ” στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστική εξέλιξη αν και κάτι τέτοιο δεν διαφαινόταν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν καλά, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 20-13 στο 10’ αλλά στη συνέχεια ανέβασαν… στροφές. Η Χίμκι “έσφιξε” την άμυνά της και με επιμέρους σκορ 52-35 στα δύο ενδιάμεσα δεκάλεπτα ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά με 65-55 στο 30’.

Όμως η Νίζνι δεν τα παράτησε. Με ένα εκπληκτικό σερί 13-0 έφερε… τούμπα το ματς και πήρε… κεφάλι με 74-71 στο 39’. Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις βρήκε τις λύσεις και χάρη σε ένα καλάθι του Ζελαμπάλ προηγήθηκε με 76-75, 2 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει καθώς με ένα φοβερό τρίποντο-buzzer beater ο Πετρ Γκουμπάνοφ “τέζαρε” τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ολική επαναφορά και έκαναν το “break” ενώ πλέον θέλουν άλλες δύο νίκες για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί αύριο (18/5) ξανά στην έδρα της Χίμκι.

Ο Σέμεν Αντόνοφ με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Ντμίτρι Κβοστόφ (14 πόντοι, 6 ασίστ) και ο Πάβελ Κορόμπκοφ (13 πόντοι). Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Πέτρι Κοπόνεν με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το πρώτο βήμα η Λιέτουβος

Η Λιέτουβος Ρίτας “λύγισε” εντός έδρας την Τριούμφ με 80-69 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση. Η λιθουανική ομάδα χρειάζεται πλέον άλλες δύο νίκες και θα επιδιώξει αύριο (18/5) να φτάσει στο 2-0 με το δεύτερο ματς στο Βίλνιους. Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, προηγήθηκαν με 41-39 στο 20’ και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ο Κάιλ Λάντρι είχε 24 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…