Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ανακαλύπτοντας τον Κριάπα

Ανακαλύπτοντας τον Κριάπα

victor khryapa cska galatasaray

victor-khryapa-cska-galatasaray

Την ευκαιρία να μάθουν άγνωστες πτυχές γύρω από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Βίκτορ Κριάπα είχαν οι φίλοι της Ευρωλίγκας που έστειλαν ερωτήσεις στον Ρώσο άσο και αυτός επέλεξε τις πιο ενδιαφέρουσες εξ αυτών και τις απάντησε.

Ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξηγεί τους λόγους που αποχώρησε από την Εθνική Ρωσίας, απαντάει στο γιατί δεν έχει twitter, ενώ αποκαλύπτει τα πρότυπά του.

Αναλυτικά, οι απαντήσεις του Κριάπα:
Γιατί αποφάσισες να αποσυρθείς από την Εθνική Ρωσίας; “Γιατί πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 4 χρόνια πριν του αγώνες στη Βραζιλία. Η νέα γενιά μπορεί να προετοιμαστεί και να είναι έτοιμη για εκείνα τα σκληρά παιχνίδια. Θα μπορούσα να παίξω για ένα ή δύο χρόνια, αλλά αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στο ροτέισον με τους νεαρούς παίκτες”.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που ακούς πριν τα παιχνίδια; Τι είδους μουσική ακούς; “Προσωπικά, δεν έχω κάποια τραγούδια που ακούω πριν τους αγώνες, αλλά πολλοί παίκτες ακούν μουσική πριν τους αγώνες. Είναι μία πολύ προσωπική ερώτηση, αλλά είναι αυτό που είναι πολύ διαδεδομένο στους παίκτες, να ακούνε δηλαδή κάτι που τους θυμίζει όμορφες στιγμές. Γι’ αυτό ακούνε κάτι που τους βοηθάει να είναι θετικοί”.

Παίζεις στην ΤΣΣΚΑ πολύ καιρό, αλλά έχεις καταφέρει να συνηθίσεις την κίνηση στη Μόσχα; “Είναι πολύ διάσημη η κίνηση της Μόσχας. Μένω όμως κοντά στο γήπεδο οπότε είμαι κοντά στο να την αποφεύγω. Έτσι τα καταφέρνω”.

Πόσο χρονών ήσουν όταν κάρφωσες για πρώτη φορά; “Ήμουν 17 χρονών. Και πραγματικά ήμουν πολύ χαρούμενος!”

Κύριε Κριάπα, είμαι πολύ μεγάλος φαν σας. Γιατί δεν έχετε λογαριασμό στο Twitter. Θα σας ακολουθούσα σίγουρα! “Δεν έχω γιατί πιστεύω ότι ο κύριος στόχος των παικτών είναι να παίζουν το παιχνίδι. Τώρα κάθε παίκτης έχει έναν λογαριασμό στο Twitter και δεν έχει σημασία τι κάνει πριν το μπάσκετ. Ο καθένας δίνει την άποψη του, κάτι το οποίο ίσως είναι λάθος. Δεν θέλω να μπερδεύω τους ανθρώπους και να ακολουθούν την άποψη μου. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τη δική του άποψη”.

Όταν ήσουν νέος παίκτης, ποιους ακολουθούσες; Παρακολουθούσες μπάσκετ από άλλες χώρες; “Όταν μεγάλωνα έβλεπα τον αδερφό μου, ο οποίος ήταν 3 χρόνια μεγαλύτερος από εμένα. Το όνομα του είναι Νικολάι και έπαιζε ήδη μπάσκετ. Ήταν ένα πάραδειγμα για εμένα. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολλά παιχνίδια στην τηλεόραση. Υπήρχε ένα παιχνίδι ΝΒΑ την εβδομάδα. Όλοι ήξεραν ποιος ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν, αλλά ο αδερφός μου ήταν για μένα μεγαλύτερο αστέρι για εμένα από τον Τζόρνταν”.

Έχεις πολλά τρόπαια και μετάλλια από την καριέρα σου. Που τα φυλάς όλα αυτά; “Μετά την ιστορία με τον Βιτάλι Φριντζόν, του οποίου το μετάλλιο κλάπηκε από το σπί του, είναι μία πολύ σοβαρή ερώτηση. Τα φυλάω σε όλο τον κόσμο, ένα στην Ουκρανία, ένα στη Μόσχα, ένα σε μυστικό μέρος κάτω από το γρασίδι”.

Ποιος σου έδωσε την καλύτερη μπασκετική συμβουλή; Τι σου είπαν; “Ο αδερφός μου έπαιζε μπάσκετ τρία χρόνια πριν από εμένα και ήταν ένα παράδειγμα για μένα. Πάντα ήθελα να του μοιάσω, πάντα κοιτούσα τι έκανε. Φυσικά, μου έδωσε πάρα πολλές συμβουλές για το τι έπρεπε να κάνω. Επίσης ο προπονητής μου, ο Αλεκσέι Αγκέεφ που με κοουτσαρε για πολλά χρόνια, μου είπε: “Αυτό που πρέπει να κάνω δεν είναι μόνο για σήμερα, αλλά και για αύριο”. Προσπάθησα να το ακολουθήσω και είδατε τι συνέβη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…